Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2011

Απάντηση σε αναγνώστη για την κατάργηση της ανωνυμίας στα blogs

Φίλε αναγνώστη
Καταλαβαίνω την αγωνία και την αγανάκτηση που σε διακατέχει όταν ακούς ότι σε μια δημοκρατική χώρα, σαν την Ελλάδα, κάποιοι προσπαθούν να φιμώσουν τον ελεύθερο λόγο.
Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι τα ιστολόγια και γενικά όλα τα ελεύθερα μέσα του διαδικτύου έχουν αρχίσει να ενοχλούν την εξουσία και το σύστημα. Κερδίζουν καθημερινά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι στον χώρο της ενημέρωσης και αποτελούν, σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, την πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις του κόσμου.
Η επανάσταση στην Αίγυπτο ξεκίνησε από το facebook και το κίνημα των αγανακτισμένων σε Ισπανία και Ελλάδα προωθήθηκε και στηρίχτηκε μόνο μέσα από το internet(facebook, blogs κ.λ.π.)
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που επιχειρείται η χειραγώγηση αυτών των μέσων. Στο παρελθόν μέσα στο κοινοβούλιο έχει ζητηθεί από αρχηγό κόμματος(Καρατζαφέρης) να αρθεί η ανωνυμία των blogs, αλλά ευτυχώς δεν εισακούσθηκε.
Αυτή λοιπόν την τεράστια δύναμη που έχουν αυτά τα μέσα αποκλείεται να την αφήσουν ανεξέλεχτη. Θα προσπαθήσουν να την ελέγξουν με κάθε τρόπο, να........ την κατευθύνουν, να την χρησιμοποιήσουν για να μπορέσουν να κρατήσουν στη ζωή την κατ επίφαση δημοκρατία τους. Κάτι που όπως όλοι πλέον γνωρίζουν έχουν απόλυτα πετύχει με τα μεγαλα ΜΜΕ.
Η γέννηση της δημοκρατία στην αρχαιότητα, κληροδότησε δυστυχώς στους λαούς την δημαγωγία, την πολιτική ρητορεία που αποσκοπεί στο να παρασύρει το λαό στοχεύοντας περισσότερο στο συναίσθημα παρά στη λογική.
Τώρα για το θέμα της άρσης της ανωνυμίας των bloggers διάβασα ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου τάχθηκε υπέρ μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις . Όταν αναρτώνται υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή γενικότερα διαπράττονται εγκλήματα, επικυρώνοντας τις δύο προηγούμενες σχετικές γνωμοδοτήσεις του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του κ. Σανιδά, το απόρρητο αίρεται " όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :