Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Πραγματοποιήθηκε , στον Απόλλωνα χθες παραμονή των κορυφαίων Αποστόλων ΠΕΤΡΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ , με μεγάλη επιτυχία, η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ .
Η γιορτή , που θα μείνει ομολογουμένως αξέχαστη , ξεκίνησε με τον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που εψάλη στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου , ακολούθησε λιτανεία της εικόνας των Αγίων στο χωριό και εψάλη δέησις υπέρ υγείας και ευοδώσεως των προσπαθειών των απανταχού ψαράδων στον μικρό μώλο του λιμανιού. Με την επιστροφή της Ιεράς πομπής στον περίβολο του Ναού ξεκίνησε μεγάλο γλέντι κατ’ αρχάς με το τραπέζι σε όλους τους παρισταμένους, με άφθονα ψητά ψάρια και άλλους μεζέδες και ντόπιο κρασί που είχαν ετοιμάσει με πολύ κόπο και μεράκι οι γυναίκες του χωριού και στη συνέχεια με χορό που είχε και ένα ιδιότυπο χαρακτήρα συναγωνισμού αντοχής χορευτών έναντι οργανοπαιχτών . Την παράσταση έκλεψαν ευχάριστα το πλήθος των παραδοσιακών μουσικών που........ παραβρέθηκαν στην γιορτή και κράτησαν αμείωτο το κέφι μέχρι τις 3:30 το πρωί. Αναφέρονται οι Γιάννης Βιτζηλαίος στο τραγούδι , Μιχάλης Αλιμπέρτης και Τάσος Βιτζηλαίος στην Τζαμπούνα ή στο ντουμπάκι , Γλυκερία Αλιμπέρτη στο ντουμπάκι , Γιάννης Φρατζέσκος στο λαούτο σε όλη την διάρκεια και στο τραγούδι , Γιάννης Κρητικός στο υπέροχο Βιολί , Αλέκος Μυλωνάς στο βιολί και στο Τραγούδι και Γιώργος Πρωτονοτάριος στο βιολί.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και η Ειδική Ενοριακή Επιτροπή του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Απόλλωνα ευχαριστούν θερμά όλους που τίμησαν την εκδήλωση είτε με την παρουσία τους και την αγορά λαχνών είτε με την μεγάλη και αμέριστη παντώς είδους προσφορά τους ,όπως , Ιχθυοπώλες και ψαράδες της Χώρας Νάξου , δωροθέτες καταστηματάρχες της Χώρας Νάξου και του Απόλλωνα, μεμονωμένους οικονομικούς χορηγούς και τον Σύλλογο Απολλωνιατών Νάξου για την ενίσχυση των έργων συντήρησης του Ναού, τις Ιστοσελίδες και Ρ/Φ σταθμούς που φιλοξένησαν την ανακοίνωση της εκδήλωσης και τέλος τους αφανείς κατοίκους του Απόλλωνα για την μεγάλη βοήθεια στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης και αξέχαστης βραδιάς .

Ενδεικτικά παρατίθενται μερικά links από βίντεο της εκδήλωσης

http://youtu.be/mPvak59D3Dk


http://youtu.be/i3vJWGO1V0E

http://youtu.be/ARPTN6UWa3I

http://youtu.be/HWt0M-5cWCc


http://youtu.be/dVnSJ6Tx07U


http://youtu.be/5jjALg7UwRw

http://youtu.be/gof836XWdrc

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚ. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

GEORGIOS N. CHORIANOPOULOS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΝΑΞΟΥ Τ.Κ. 84301

E-MAIL gnchoria@otenet.gr

gnchoria@yahoo.com

ghorian@hotmail.com

ΤΗΛ/FAX : 2285067152

ΚΙΝΗΤΟ : 6956031535

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ρε να μην εμφανιστουν οι γραβαταρισμενοι να ποζαρουν στο φακο