Παρασκευή, Απριλίου 01, 2011

Η απεργία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νάξου

24ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας και 5ωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραια για να καταγγείλουν τη λειτουργική κατάρρευση του ΕΣΥ.
Το πάγωμα των προσλήψεων γιατρών-νοσηλευτών, η δραστική μείωση των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και οι συνακόλουθες ελλείψεις υλικών ζωτικής σημασίας, η αδυναμία πληρωμής των πρόσθετων εφημεριών που πραγματοποιούνται, και συνεπώς της πλήρους εφημεριακής κάλυψης πολλών κλινικών και τμημάτων της επαρχίας, έχουν οδηγήσει με στοχευμένη ακρίβεια το ΕΣΥ σε υποβάθμιση.
Στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον οδοντίατρο κ. Πλάτωνα Τομπά και την διοικητική υπάλληλο κα. Βούλα Βιτζηλαίου αμφότερα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου οι οποίοι όπως ήταν επόμενο επικεντρώθηκαν στα προβλήματα του οικείου οργανισμού του νησιού μας.
Δεν παρέλειψαν να αναφέρουν για άλλη μια φορά ότι το θέμα του νοσοκομείου δεν αφορά μόνο το προσωπικό του, που προσπαθεί σε δύσκολες περιόδους να εξυπηρετήσει τον Ναξιώτη και τον επισκέπτη στον ευαίσθητο κομμάτι της υγείας, αλλά και την τοπική κοινωνία, και τους θεσμικούς φορείς που θα πρέπει να συμπαρασταθούν περισσότερο πριν να είναι αργά.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :