Πέμπτη, Απριλίου 21, 2011

Κινέζους τουρίστες φέρνει ο Δήμος Νάξου

Με σκοπό τη διερεύνηση πιθανής τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των νησιών μας και της Κίνας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Μανόλη Μαργαρίτη και του πρόεδρου της Τουριστικής επιτροπής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Μαργαρίτη Ιωάννη, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, παρευρέθηκε σε συνάντηση με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής η εντεταλμένη σύμβουλος της Κινεζικής Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κα Chen Xiao, και ο Lan Xiao Cheng Προέδρος του Συμβουλίου της Ελληνοκινεζικής Προώθησης Ειρηνικής Ενοποίησης και Γενικός Διευθυντής του Athens Silk Road International Travel, Greece Beijing Golden Alliance Travel Co., Ltd . Την Κινεζική αντιπροσωπεία συνόδευε και.... ο Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Ελληνισμού και Ελληνο-Κινεζικής Ενώσεως κος Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Κατά τη συνάντηση η κυρία Chen Xiao και ο κύριος Lan Xiao Cheng εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Νάξου, ζητώντας συγκεκριμένα την αποστολή τοπικού μουσικού παραδοσιακού συγκροτήματος το Σεπτέμβριο σε φεστιβάλ στην Κίνα. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν το καλύτερο μέσον για την τουριστική προβολή των νησιών μας στην Κίνα είναι η παρουσίαση του πολιτισμού μας στους Κινέζους.

Επίσης, μεταξύ των πολλαπλών εναλλακτικών που παρουσιάστηκαν κατά τη συνάντηση από το Δήμαρχο για προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, επενδύσεων και εμπορικής εκμετάλλευσης των τοπικών προϊόντων, οι Κινέζοι παρευρισκόμενοι έδειξαν ενδιαφέρον για τη Ναξιώτικη Γραβιέρα, το μάρμαρο, το σμυρίγλι, και κυρίως την ανάπτυξη τουριστικής συνεργασίας, καθώς όπως δήλωσαν , εκτιμώντας τη φυσική ομορφιά και τον πολιτιστικό της πλούτο, η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες θα έχουν απήχηση σε όλες τις ηλικίες Κινέζων ως τουριστικός προορισμός.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

θαρθουν να δουν ποσο εχουν τα νοικια για να ανοιξουν κι αλλα κινεζικα; αυτος ειναι ο στοχος της κυβερνησης τους που πληρωνει ολα τα εξοδα. ΞΥΠΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

M.Paraskevi ta monoa zoa pou itan anixta to proi itan oi kinezoi ,pou sto diaolo einai o eborikos?

Ανώνυμος είπε...

...nai oi dikoi maw itane kleista??...ase re vlaka!!!..........