Πέμπτη, Απριλίου 14, 2011

Περιοδεία Χ. Κόκκινου στην Άνδρο

-ΑΠΟΥΣΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ-
-Η «ΧΩΜΑΤΕΡΗ» ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
-ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΘΗΣΕΑΣ» 165.000€ (2004-2009) !!!
-ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
* Στην Άνδρο μετέβησαν στις 8 και 9 Απριλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους Νοτίου Αιγαίου της παράταξης του κ.κ. Δημήτρη Λοτσάρη και Κωνσταντίνο Κουκά και με τα στελέχη του συνδυασμού κ.κ. Δαλέζιο Γιάννη και Λώλο Θάνο περιόδευσαν στο νησί και...... παρέστησαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Θεοσκεπάστου, πολιούχου του νησιού, οι οποίες τελέστηκαν με κάθε λαμπρότητα στη χώρα της Άνδρου. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί παρακολούθησαν την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Δωρόθεου Β΄, και τη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Θεοσκέπαστης, μαζί με εκπροσώπους της κυβέρνησης, του ελληνικού Κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, άλλων φορέων του νησιού και πλήθους κόσμου.
* Στην συνέχεια ο κος Κόκκινος μαζί με τα μέλη του περιφερειακού του συνδυασμού περιόδευσαν στο νησί της Άνδρου, όπου διαπιστώθηκε ότι η Κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή είναι απούσες, γιατί:

α) δεν πραγματοποιούνται αναπτυξιακές δράσεις,

β) δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του χειμώνα στο οδικό δίκτυο και στην «Χωματερή». Τα προβλήματα αναμένεται να μεγιστοποιηθούν ενόψει της θερινής περιόδου, οπότε η Άνδρος θα δεχθεί πλήθος επισκεπτών,

γ) το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί.

Η κυβερνητική αδράνεια και η απουσία της Περιφερειακής Αρχής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

* Επίσης, κατά την παραμονή στο νησί είχαν επαφές με τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Γιάννη Γλυνό, τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας κ.κ. Σουσούδη Θεοδόση και Μαλταμπέ Γιάννη, τους π. Δημάρχους κ.κ. Κυριάκο Θωμά και Βάμβουκα Μανώλη καθώς και με άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Παρευρέθηκαν στη τελετή αγιασμού και εγκαινίων του νέου Δημαρχιακού καταστήματος. Το νέο Δημαρχείο στεγάζεται στο παλαιό «κτήριο Βούλγαρη», το οποίο αγοράστηκε το 1998 επί Δημαρχίας Γιαννίση και αποκαταστάθηκε επί Δημαρχίας Βάμβουκα την περίοδο 2008-2009, με πόρους του προγράμματος «Θησέας», προϋπολογισμού 165.000€ (πρόγραμμα το οποίο βίαια διεκόπη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις αρχές του 2010, χωρίς να αντικατασταθεί από άλλο εθνικό πρόγραμμα).
* Η περιφερειακή παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» επιβεβαιώνει το σταθερό ενδιαφέρον της για την περιοχή ενώ δεσμεύεται πως οι περιοδείες θα συνεχιστούν, αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της παράταξης για ανάδειξη των υπαρκτών προβλημάτων των νησιών και την πρόταση ενδεδειγμένων λύσεων.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :