Τετάρτη, Απριλίου 20, 2011

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης με αφορμή την 3η κατά σειρά παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Πόση ικανοποίηση άραγε, μπορεί να αισθάνεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όταν έχει καταφέρει να καταρρίπτει το..... ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο ;
* Ρεκόρ απόκλισης, κατά 11%, από τους στόχους που η ίδια είχε θέσει, για την αύξηση των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 1ο τρίμηνο του 2011.
* Ρεκόρ αδυναμίας για την είσπραξη των εσόδων, μετά και από την ανακοίνωση για 3η κατά σειρά παράταση στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (12/04/2011).
* Ρεκόρ γραφειοκρατίας, ταλαιπωρίας και αύξησης κόστους βεβαίωσης και είσπραξης, αφού πολίτες και επιχειρήσεις, δοκιμάζονται καθημερινά επισκεπτόμενοι τις αρμόδιες ΔΟΥ προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης.
* Ρεκόρ προχειρότητας στην οργάνωση και λειτουργία της ηλεκτρονικής πύλης Taxisnet, η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις ενημέρωσης και αδυναμία υποδοχής δηλώσεων.
* Ρεκόρ αφερεγγυότητας, σε μια περίοδο που η χώρα αξιολογείται καθημερινά.



Η Ν.Δ., καλεί επιτέλους την κυβέρνηση να απαντήσει, εάν θα αναληφθούν και καταλογιστούν ευθύνες, για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών». Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :