Κυριακή, Απριλίου 09, 2023

Υπέρ της ανάπτυξης και αναβάθμισης του λιμένα Νάξου τάσσεται ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου

Φίλες και φίλοι επαγγελματίες συνάδελφοι,

 Με αφορμή το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την ΜΠΕ για τα «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου» που πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 στο Δημαρχείο Νάξου στο  όποιο δεν δόθηκε η ευκαιρία έκφρασης  των  απόψεων  του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου δράττεται της ευκαιρίας να επαναλάβει για πολλοστή φορά τα τελευταία έτη, την πάγια θέση του για το φλέγον αυτό ζήτημα του λιμανιού και της αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών (οδικών, τεχνικών, υποδοχής και φιλοξενίας επισκεπτών, κ.α.).

Η βελτίωση των υφιστάμενων συνθηκών και εν προκειμένου του λιμένα Νάξου και της δημιουργίας τουριστικού καταφυγίου είναι επιτακτική και η υλοποίηση των έργων έχει ήδη καθυστερήσει .Κάθε πρόταση/μελέτη που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να εξετάζεται υπό αυτό το πρίσμα και να της αποδίδεται το ανάλογο βάρος για την μελλοντική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Χώρας αλλά και ......

ολόκληρου του νησιού.

Συνεπώς, η καταψήφιση της πρότασης που παρουσιάστηκε, δεν βρίσκουμε πως κινείται προς τη  σωστή κατεύθυνση. Το σύνολο των επαγγελματιών του νησιού έχει να αποκομίσει μόνο οφέλη από την δημιουργία νέων ή και τη βελτίωση υφιστάμενων υποδομών που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του νησιού, την καθημερινότητα των κατοίκων και πιθανότατα θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες. Όταν μάλιστα υπάρχει κατά γενική ομολογία διαπιστωμένη χρόνια υστέρηση σε αυτά τα ζητήματα, έχουμε υποχρέωση να εξετάζουμε και να στηρίζουμε τις προτάσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε κάθε πρόταση και μελέτη ασυζητητί και δεν παραβλέπουμε την ορθότητα και την βέλτιστη δυνατή τακτική που πρέπει να ακολουθείται από τους εκάστοτε μελετητές. Όμως με την ίδια λογική δεν απορρίπτουμε κάθε πρόταση στηριζόμενοι σε ανεξάρτητους με αυτήν παράγοντες (όπως π.χ. μέγεθος, χρόνος φορέας παρουσίασης και υλοποίησης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, κ.α.).

Οι προτάσεις του Εμπορόεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου όπως αυτές έχουν εκφραστεί από την παρούσα και τις προηγούμενες διοικήσεις με τα υπ. Αριθμ. Πρωτοκόλλου έγγραφα 1066/2017, 1383/2019, και την απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου (πρακτικό 199 – 26/05/2020) και ακόμη παλαιότερες προτάσεις, έχουν κατατεθεί προς τις αρμόδιες λιμενικές, δημοτικές, συλλογικές αρχές και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου φορέα ανά πάσα στιγμή.

Για ακόμη μια φορά εκφράζουμε τη διάθεση να συζητήσουμε θετικά οποιαδήποτε εξέλιξη/πρόταση/μελέτη με γνώμονα το σύνολο και με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος προς τα μέλη του συλλόγου και την κοινωνία της Νάξου.

Ανάλογη συμπεριφορά περιμένουμε από όλες τις εμπλεκόμενες αρχές, φορείς, παρατάξεις και κάθε ενδιαφερόμενο.

 

 

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :