Δευτέρα, Απριλίου 24, 2023

Η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι σημαντικότερη από τις ψήφους των παρανομούντων

Μεταβήκαμε χθες το απόγευμα στο σημείο, στο οποίο έγινε  εκβραχισμός του βυθού από ιδιώτη στην Πλάκα. Το θέαμα ήταν πραγματικά αποκρουστικό.

Γίνεται πια αντιληπτό ότι στη Νάξο επικρατεί, η πεποίθηση, ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Η ασυδοσία έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν δίστασαν ακόμη και να παρέμβουν στο βυθό της θάλασσας με μηχανήματα χωματουργικών έργων για να αφαιρέσουν την πλάκα και να δημιουργήσουν αμμώδη βυθό, ενώ δεν είναι πολύς καιρός που είχε ξεσπάσει σάλος με την....

περίπτωση αλλοίωσης της παραλίας στο Πυργάκι, αλλά και της δημιουργίας οδού πρόσβασης στην Λαγκούνα.

Προφανώς, δεν είναι η πλειονότητα των κατοίκων και επιχειρηματιών που βυσσοδομούν κατ’ αυτό τον τρόπο σε στεριά και θάλασσα, αλλά η σιωπή της πλειονότητας καθώς και η ανοχή του Δήμου καθιστά την πλειονότητα συνένοχη. Άποψη μας, την οποία έχουμε διατυπώσει πολλές φορές, είναι ότι ο Δήμος οφείλει να πρωτοστατεί τόσο στην πρόληψη και τον έλεγχο, όσο και στην επιδίωξη αναζήτηση ευθυνών.

Ο Δήμος, οφείλει να ενεργοποιήσει τους δικούς του και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς και, έχων έννομο συμφέρον, να δηλώσει παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του δράστη της ανωτέρω εγκληματικής ενέργειας και σε κάθε αντίστοιχη που θα προκύψει στο μέλλον σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού, προκειμένου αφ’ ενός να αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το περιβάλλον επιδιώκοντας την τιμωρία των δραστών και των παραδειγματισμό τον υπολοίπων και να μην μένει μόνο στα λόγια και αφ’ ετέρου για να παρακολουθεί την πορεία των υποθέσεων.

Για να γίνουν, ωστόσο, όλα αυτά θα πρέπει οι Διοικούντες να μην κάνουν τα στραβά μάτια, όπως μέχρι σήμερα και να κατανοήσουν ότι η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι σημαντικότερη από τις ψήφους των παρανομούντων.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :