Σάββατο, Απριλίου 01, 2023

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου

 Στα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του αεροδρομίου Νάξου αλλά και στην αναβάθμισή του, αναφέρεται ο υπ. Βουλευτής και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:

«Μετά τις καταγγελίες του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών (FISO) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το αεροδρόμιο Νάξου -που πρέπει να μας προβληματίσουν όλους-, θα περίμενε κανείς αντίδραση και επίσημη απάντηση από την Πολιτεία.

Για τα πολύ σοβαρά αυτά θέματα που αναφέρθηκαν όπως:

  • Η ανεπάρκεια των συστημάτων στον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Νάξου,

  • Το εδώ και εννέα μήνες εκτός λειτουργίας ανεμόμετρο,

  • Η υποστελέχωση στο τμήμα πυρόσβεσης του.......

    αεροδρομίου,

  • Η έλλειψη επαρκούς περίφραξης,

δεν δόθηκε καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών.

Όπως δεν υπήρξε απάντηση και στο ερώτημα που έθεσα πριν από τρεις μήνες, όταν ζήτησα υπεύθυνη και επίσημη ενημέρωση για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Νάξου.

Δεν υπήρξε ακόμα καμία απάντηση και στο ερώτημα αναφορικά με τη διαδικασία παραχώρησης των 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή, μεταξύ των οποίων και αυτό της Νάξου.

Τα ζητήματα ασφάλειας του αεροδρομίου αλλά και της αναβάθμισης των υπηρεσιών του μας αφορούν όλους, επηρεάζουν το τουριστικό μας προϊόν και η παρούσα κατάσταση υποβαθμίζει μια από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου στο νησί της Νάξου.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση αγνοεί ξανά τις φωνές που κάνουν λόγο για ανεπάρκεια σε νευραλγικά σημεία που αφορούν στην ασφάλειά μας. Είναι σαφές ότι η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες του τόπου περιγράφεται με δυο λέξεις: Επιδεικτική αδιαφορία!

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :