Σάββατο, Απριλίου 29, 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΡΓΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Oι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου την 1η Μάη 2023 τιμάμε τους αγώνες των εργαζομένων στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, για συνθήκες ζωής και δουλειάς που αντιστοιχούν στις δυνατότητες της εποχής μας.

Τιμάμε την παρακαταθήκη των εργατών του Σικάγο του 1886 που ξεσηκώθηκαν  για το  8ώρο και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, τις εργάτριες και τους εργάτες  της Θεσσαλονίκης του 1936, που συγκρούστηκαν με το φασιστικό καθεστώς  Μεταξά διεκδικώντας το 8ωρο και την αργία της Κυριακής, τους 200 της Καισαριανής που τον Μάιο του 1944 εκτελέστηκαν από τους ΝΑΖΙ ( ντόπιους και κατακτητές) , τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και αγωνίστριες που θυσιάστηκαν  για το δίκιο της ....

εργατικής τάξης, για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας  από την εκμετάλλευση.

Σήμερα στην χώρα μας μετά από 15 χρόνια  μνημονίων και πανδημίας, μέσα στον λάκκο των επιπτώσεων του ιμπεριαλιστικού πολέμου ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, με τους για χρόνια κατακρεουργημένους μισθούς  και συντάξεις, την υπονόμευση των δημόσιων παροχών σε υγεία, παιδεία , κοινωνική πρόνοια,  οι ληστρικές  αυξήσεις στο ρεύμα τα καύσιμα και σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης,  οδηγούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε αδιέξοδο.

Οι χιλιάδες των θυμάτων που χάθηκαν από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας υπέρ των εμπόρων υγείας όπως και   το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, δεν επιτρέπουν καμία αυταπάτη :  η πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων αλλά και  των πολιτικών δυνάμεων που υποκλίνονται στους νόμους της «αγοράς», πολιτική  που στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων δεν είναι μόνο άδικη. Σκοτώνει για τα κέρδη !       Η χρόνια διάλυση των δημόσιων υποδομών υγείας, η παράδοση των δημόσιων υποδομών στους ιδιώτες όπως και η λειτουργία  των δημοσίων υπηρεσιών κι επιχειρήσεων ( όσων έχουν απομείνει) με κριτήρια κέρδους δεν υπολογίζει ανθρώπινες ανάγκες ούτε ανθρώπινες  ζωές.

Σήμερα γνωρίζουμε όλοι ότι αυτή η πολιτική δεν αποτελεί «εμμονή» της μιας ή της άλλης κυβέρνησης: αποτελεί κεντρική συστημική πολιτική εξασφάλισης των αμύθητων κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, με προεξάρχοντες τις τράπεζες , τους εμπόρους όπλων, καυσίμων και ενέργειας, και συνολικά των πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Αυτό δείχνει η κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό δείχνουν οι αγώνες των εργαζομένων στην Γαλλία όπως και ολόκληρη την Ευρώπη. Οι αγώνες αυτοί όμως δείχνουν και τον δρόμο.  Αυτόν τον δρόμο που βαδίσαμε  όλοι μαζί, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα τον Μάρτη, στις συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια με κεντρικό σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ κι αφορμή το  έγκλημα στα Τέμπη. Αυτόν που ακολουθούν εκατομμύρια εργαζόμενοι, παραλύοντας την παραγωγή, σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, οι αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη γεννούν   ελπίδα, αισιοδοξία και  δύναμη για τη συνέχεια.

 

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απεργούμε, αγωνιζόμαστε  και διεκδικούμε:

·       Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, άμεσα, πάνω από τον πληθωρισμό. Επιστροφή των κλεμμένων στην περίοδο των μνημονίων, επαναφορά 13ου– 14ου μισθού.

·       Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ για τον εργαζόμενο χωρίς οικογένεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του χρηματιστηρίου ενέργειας και της ρήτρας αναπροσαρμογής.

·       Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

·       Σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και παιδείας, φθηνές και ασφαλείς μεταφορές, καθολική πρόσβαση στα αγαθά της στέγης, της ενέργειας, του νερού, των τηλεπικοινωνιών, του αθλητισμού, του πολιτισμού, της αναψυχής.

·       Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

·       Κατάργηση του αντιδραστικού – απεργιοκτόνου νόμου 4808/21 ( νόμος Χατζηδάκη), όπως και όλου του μνημονιακού νομικού πλαισίου.

·       Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

·       Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας! Καμία  αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Να κλείσουν οι νατοϊκές βάσεις που στοχοποιούν την χώρα μας και τους γειτονικούς λαούς. Ζήτω η Ειρήνη και  η Φιλία των Λαών!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΕΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ !

ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΛΙΜΑΝΙ) ΣΤΙΣ 10:30 πμ

 

 

για το δ.σ.

ο προεδροσ

 

 

 

χαρησ ζεπατοσ

η γεν. γραμματεασ

 

 

 

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΖΟΥΜΑΚΙΔΗ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :