Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023

Γιάννης Πολυχρονάκος: «ΕΣΠΑ 2021-2027 - Αποκλείονται από τη χρηματοδότηση μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια»

 Στις τελευταίες ημέρες της θητείας της, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μας δίνει απτά δείγματα του πως εννοεί την ανάπτυξη. Η ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας αφορά στους λίγους και στους ισχυρούς.

Πριν από 10 ημέρες, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία διαβούλευση, το Υπουργείο Ανάπτυξης ανάρτησε την τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», που υποτίθεται ότι έγινε για τη χρηματοδότηση όλων των τουριστικών επιχειρήσεων.

Μόνο που με αυτή την τροποποίηση της......

τελευταίας στιγμής, αποκλείονται από τη χρηματοδότηση:

·         Τα ξενοδοχεία κάτω των 4 αστέρων.

·         Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα, που έχουν καταταγεί σε κατώτερες κατηγορίες από την κατηγορία των 4 κλειδιών.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι αποκλείονται από τη χρηματοδότηση η πλειοψηφία των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων στις Κυκλάδες που χρειάζονται ρευστότητα προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά αλλά και να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους.

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι σαφές ότι η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, δεν πρέπει υπάρχουν στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κάνει ότι μπορεί για να οδηγήσει αυτές τις επιχειρήσεις σε αδιέξοδο, να τις σβήσει!

Το ΠΑΣΟΚ θέτει ως στόχο την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και κυρίως αυτών που σήμερα αποκλείει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι η καρδιά της ισόρροπης ανάπτυξης του τόπου και αν η Κυβέρνηση δεν επενδύει σε αυτές, δεν υπάρχει ουσιαστικό κίνητρο δημιουργίας υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις που παλεύουν να καταστούν βιώσιμες θα εξαφανιστούν και οι εν δυνάμει επιχειρηματίες, ιδίως οι νέοι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια δραστηριοποίησης στη χώρα τους. 

Παραθέτω την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματα τους.

http://21-27.antagonistikotita.gr/wp-content/uploads/2023/03/1h_tropopoihsh_prasinos_metasxhmatismos.pdf

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :