Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019

Με το Δ.Σ. της ΕΑΣ Νάξου συναντήθηκε ο Σταύρος Αραχωβίτης


Το διήμερο 26-27 Μαρτίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, πραγματοποίησεπρογραμματισμένη επίσκεψη στη Νάξο, στη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε τόσο τα κεντρικά γραφεία (στις 26/3) όσο και τη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος (στις 27/3) της Ε.Α.Σ. Νάξου.
Στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Νάξου τον κ. Υπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Καπούνης και σύσσωμο το Δ.Σ.της, παρόντος και του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιώργου Γκούφα.
Ακολούθησε σύσκεψη, στην οποία ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Νάξου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την.......
ανάγκη να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι για να αποφεύγονται οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων, να ενταθεί η προσπάθεια για να λυθεί το πρόβληματης νομιμοποίησης των σταυλικών εγκαταστάσεων και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς επιδοτούμενων προϊόντων. Ακόμη, ο κ. Καπούνης εστίασεκαι σεθέματα που απασχολούν την Ε.Α.Σ. Νάξου, με κυριότερο το πόσο σημαντικό είναι να υπαχθεί η Ε.Α.Σ. Νάξου σε τρέχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,στο οποίο έχει υποβάλει πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής της. Παράλληλα, δε, παρέδωσε στον κ. Υπουργό και υπόμνημα με προβλήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα στη Νάξο.
Ο κ. Αραχωβίτης, από την πλευρά του, άκουσε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις του κ. Καπούνη ενώ δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε δίκαιο αίτημα των αγροτών και της Ε.Α.Σ. Νάξου.
Κατά την παρουσία του στη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος της Ε.Α.Σ. Νάξου, τώρα, ο κ. Αραχωβίτης ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονάδας και έλαβε πληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία της παραδοσιακής τυροκόμησης, εκφράζοντας, κατόπιν, την ικανοποίησή του για τις εγκαταστάσεις και την προσπάθεια που καταβάλλεται.
Επίσης, ο κ. Αραχωβίτης, μετά την επίσκεψή του στη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος της Ε.Α.Σ. Νάξου έκανε και την ακόλουθη δήλωση: https://www.youtube.com/watch?v=DzuJ8cBKW6k
Να σημειωθεί, ότι στην επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Νάξου τον κ. Αραχωβίτη συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, κ.κ. Νίκος Μανιός και Νίκος Συρμαλένιος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Φραγκίσκος και ο Γραμματέας της Γραμματείας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, Βασίλης Θεωνάς.
Στη διάρκεια της παρουσίας του στη Νάξο ο κ. Αραχωβίτης συναντήθηκε ακόμη με φορείς και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, ενώ ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ενημέρωση Αγροτών-Συζήτηση με τους φορείς» στο Φιλώτι.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να απαντήσει ο Θεωνάς, ο Φραγκίσκος, ο Βερύκοκκος, άντε και η Μανιού ή το Σεργάκι στα εξής απλά ερωτήματα; Ο Χατζηανδρέου ταξικά πού ανήκει; Έχει ερευνηθεί το πέθεν έσχες του; Τι σχέση έχει η σημερινή αυτοδιοίκηση με εκείνη που υπηρέτησε, όπως την υπηρέτησε, γιατί διάφορα ακούγονται, μέχρι το 1994; Ανήκε στο τσοχατζοπουλικό μπλοκ με φανατισμό; Υπάρχουν σχετικά τεκμήρια. Γιατί επιλέχτηκε το 2014 ο Β. Βρούτσης και τώρα ο ξενόφερτος, που δεν έχει ποτέ ενδιαφερθεί για κανένα πρόβλημα του νησιού και δεν έχει εκφράσει ποτέ καμιά δημόσια θέση γι΄ αυτά; Ο Β. Βρούτσης ήταν αποτυχημένος στην αντιπολίτευση ή επιτυχημένος μόνο ως αντιπολίτευση;! Ήταν ηθικό αυτό που έκανε η παρεούλα του Μανιού και οι κρυφές συνεννοήσεις ερήμην της δημοτικής παράταξης Πολίτες για τα νησιά μας; Σηματοδοτούν το νέο η πλαισίωση των συνεργασιών σας με άτομα ανυπόληπτα, κατακριτέα και αμελητέα στην τοπική κοινωνία; Σηματοδοτεί το νέο η πρόσκληση υπουργού σε προεκλογικό χρόνο και όχι με την κομματική ιδιότητά του και αυτός να αψηφά, βάσει του προγράμματος που του κάνατε (όλα μεθοδευμένα και ανόητα!) τις παραγωγικές συνεταιριστικές μονάδες, ιδιαίτερα την ΕΑΣ, που είναι και το αντικείμενό του και μετά την εύλογη αντίδραση να δεχθεί τελικά να συζητήσει μαζί τους; Σηματοδοτεί το νέο η επίσκεψη στην επιχείρηση του γιου του Χατζηανδρέου, ενώ λειτουργούν πολλές πρότυπες και πρωτοποριακές μονάδες στο νησί; Όλα αυτά μαρτυρούν σύγχυση, άγνοια, επιλογή ήττας. ΒΡΟΥΤΣΗ, μπροστά. Η νίκη είναι στα χέρια σου!