Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2019

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των παραγωγών στην διεθνή έκθεση FOOD EXPO 2019 στην Αθήνα


Τριάντα παραγωγοί  από δέκα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους και να τα προωθήσουν στις αγορές, στο περίπτερο που εξασφάλισε  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2019, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 – 18 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». στην Αθήνα.
Η FOOD EXPO αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Ν.Α Ευρώπη και ιοργανώνεται παράλληλα με την Oenotelia.
Εξαιρετική ήταν και η παρουσία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όπου οι σεφ μαγείρεψαν χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα των.........
παραγωγών μας.
Στην αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχαν και οι μαθήτριες με τις συνοδούς καθηγήτριες του Πρώτου Γυμνασίου Ρόδου που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εφαρμογή ‘Rod.it’ για την γαστρονομία, στο πλαίσιο του τίτλου «Νότιο Αιγαίο -  Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019».
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην έκθεση, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, δήλωσε τα εξής:
«Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς οι στόχοι που έχουμε βάλει με την παρουσία των παραγωγών από τα νησιά της Περιφέρειάς μας στις εκθέσεις αυτές σχετικά με την προβολή και προώθηση των προϊόντων στις αγορές, καλύπτονται με επιτυχία.
Οι εξαίρετοι σεφ μας, έκλεψαν πάλι  την παράσταση μαγειρεύοντας με τοπικά προϊόντα και πρόσφεραν στους επισκέπτες γεύσεις από τα νησιά μας. Αξιοσημείωτη όμως ήταν και η παρουσία του Α΄ Γυμνασίου Ρόδου, του οποίοι οι μαθήτριες με τις συνοδούς καθηγήτριες παρουσίασαν την εφαρμογή που ετοίμασαν με την ευκαιρία της Γαστρονομικής Περιφέρειας,  Rod.it’.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους παραγωγούς μας, στους σεφ της ΛέσχηςΑαρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, στις μαθήτριες του Α΄ Γυμνασίου Ρόδου αλλά και στις καθηγήτριες που τις συνόδευαν».

Το Γραφείο Τύπου









Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :