Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2019

Απάντηση στον κ. Γουσόπουλο για το Διονυσιακό δρώμενο: Τελικά ...ποιανού το κεφάλι φταίει;

 

Έκπληξη αλλά συνάμα και απορία μας προκάλεσαν τα όσα γράφει και αφορούν το naxostimes.gr και συγκεκριμένα το άρθρο που αναρτήσαμε σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη του δρώμενου της Παρασκευής της Αποκριάς ο σκηνοθέτης του δρώμενου «Άφιξη της Αριάδνης στη Νάξο και Αρπαγή του Διονύσου», κ. Δημήτρης Γουσόπουλος.
Αρχικά να σας πω κ. Γουσόπουλε ότι όλα τα άρθρα του site αναφέρουν (αυτόματα) το συντάκτη τους, αλλά αν δεν το προσέξατε η συντάκτρια του επίμαχου άρθρου και αυτού που διαβάζεται τώρα, είναι η Πόπη Αλιμπέρτη.
Λέτε: «...ένα τοπικό site (το naxostimes) ήταν ιδιαίτερα επικριτικό για το χθεσινό δρώμενο»
Κατ’ αρχάς θα έπρεπε να ξεχωρίσετε –όπως το κάναμε κι εμείς- το δρώμενο ως .........
δρώμενο, σκηνοθεσία, χορευτικά, συμμετέχοντες, εθελοντές κ.λπ., από το γεγονός της απαγόρευσης της δημοσιογραφικής του κάλυψης.
Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα και το άρθρο το οποίο δημοσιεύσαμε αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην απαγόρευση από τον ΙΔΙΟ τον κ. Λιανό να το καλύψουμε δημοσιογραφικά τη στιγμή μάλιστα που ήταν δύσκολο να το παρακολουθήσει κανείς από κοντά και να έχει πλήρη εικόνα. Να δει για παράδειγμα την πανέμορφη κατάξανθη Αριάδνη και τον αγέρωχο Θησέα...
Άρα δε θεωρώ ούτε ότι θίγει το δρώμενο και τους συντελεστές του, όπως εσάς προσωπικά, ούτε αποθαρρύνει τους εθελοντές, τους οποίους πάντοτε στηρίζουμε και βρισκόμαστε στο πλευρό τους με θετική πάντα ενέργεια για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο νησί και το γνωρίζουν.
Ωστόσο, η πρώτη μας απορία είναι γιατί εσείς αναλάβατε το ρόλο του συνήγορου και υποστηρικτή του αντιδημάρχου και υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Λιανού σε ένα θέμα για το οποίο ούτε ευθύνεστε, ούτε εμπλέκεστε αλλά ούτε και σας αφορά όπως ο ίδιος δηλώνετε. 
Λέτε: «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και είναι σαφές ότι στόχος ήταν ο «νυν Αντιδήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός»...
Αρχικά, εσείς δε μας γνωρίζετε, συνεπώς δεν μπορείτε να ξέρετε ή να βγάζετε συμπεράσματα περί «πολιτικών σκοπιμοτήτων» που αφορούν εμάς.
Κι επίσης:
κ. Γουσόπουλε, αλήθεια θεωρείτε «πολιτική σκοπιμότητα» το γεγονός ότι ένα ΜΜΕ που καλύπτει σχεδόν τα πάντα που συμβαίνουν στο νησί, θεώρησε άδικο, αντιδημοκρατικό, ενάντια στους πολίτες και προσβλητικό το γεγονός ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος και η δημοσιογραφική κάλυψη σε ένα τοπικό δρώμενο;
Θεωρείτε «πολιτική σκοπιμότητα» και ότι βάλαμε «στόχο» τον αντιδήμαρχο κ. Λιανό, επειδή εμείς εκτός από το naxostimes την ίδια στιγμή θα «δουλεύαμε» και για τα μεγαλύτερα κανάλια και ιστοσελίδες της χώρας που την επόμενη ημέρα θα αναμετάδιδαν το δρώμενο που εσείς με τόσο κόπο και αγάπη σκηνοθετήσατε;
Και θα σας δώσω παραδείγματα για να καταλάβετε καλύτερα.
Την επόμενη ημέρα, οι Λαμπαδηφορίες της Νάξου έκαναν το γύρο της Ελλάδας και το δρώμενο το είδαν και το διάβασαν την Κυριακή εκατομμύρια κόσμου!
Να σας πω πώς; Μέσα από το naxostimes!
Από το δικό μας ρεπορτάζ και από το δικό μας video και φωτογραφίες!
ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ:
Και πολλά ακόμα sites από όλη την Ελλάδα αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές από μεγάλα κανάλια όπως με ενημέρωσαν και ακόμα με ενημερώνουν. 
Επίσης να σας πω ότι και πέρυσι, το αντίστοιχο δρώμενο της Παρασκευής έπαιξε σε όλη την Ελλάδα μέσα από το naxostimes... σε ΑΝΤ1, ALPHA, STAR και αναδημοσιεύτηκε από δεκάδες μεγάλα πανελλαδικά site!!!
Μάλιστα δώσαμε και συνεντεύξεις για τα δρώμενα και στην ιταλική τηλεόραση αλλά και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 


Όλα αυτά εσείς τα ονομάζετε «πολιτική σκοπιμότητα», «πολιτική εκμετάλλευση», «μιζέρια», «ανέξοδη κριτική» και «στοχοποίηση του κ. Λιανού»;
Ή μήπως μπερδέψατε σε ποιους προσδίδετε τους παραπάνω χαρακτηρισμούς;
Λέτε: «Μην αποθαρρύνετε τους εθελοντές»!
Εμείς κ. Γουσόπουλε, δεν πληρωνόμαστε ΠΟΤΕ και από ΠΟΥΘΕΝΑ για όλα όσα κάνουμε. Ούτε χορηγία ζητήσαμε από το δήμο ούτε τώρα ούτε ποτέ. Ποτέ δεν εκμεταλλευτήκαμε με σκοπό το κέρδος κανένα δρώμενο (όπως άλλους που μάλιστα χορηγός τους είναι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων)!
Κι εμείς εθελοντές είμαστε κ. Γουσόπουλε όπως κι εσείς και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια και χωρίς ποτέ να ακούσουμε ούτε ένα «ευχαριστώ» όπως λένε σε όλους τους εθελοντές και μη.
Αγαπάμε τον τόπο μας ως Ναξιώτες και θέλουμε να τον προβάλουμε όπου μπορούμε και όσο καλύτερα μπορούμε, χωρίς να περιμένουμε καμία ανταπόδοση, άσχετα κι αν αυτό δε μας το επέτρεψε ο κ. Λιανός για το δρώμενο της Παρασκευής.
Εσείς αλήθεια δε θα χαιρόσασταν όπως και όλοι όσοι δούλεψαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα που μας περιγράφετε, αν το Σάββατο θα βλέπατε σε πανελλαδικά κανάλια, σε κεντρικά δελτία ειδήσεων, εκπομπές και σε μεγάλα site να μιλούν για το δρώμενο που σκηνοθετήσατε;
Ποιος το σταμάτησε όλο αυτό και γιατί;
Λέτε: «Γιατί την επομένη ακριβώς του δρώμενου έπρεπε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ρεπορτάζ της συγκεκριμένης σελίδας να είναι τόσο απαξιωτικό και επικριτικό»;
Αυτό το ερώτημα αν το έθετε ο κ. Λιανός θα το καταλάβαινα... γιατί «επικριτικό» ήταν για τη συμπεριφορά τη δική του και όχι για τη δική σας δουλειά, η οποία εκθειάστηκε αν και δεν ήταν το θέμα του άρθρου.
Την επόμενη ημέρα όμως, αν μας επέτρεπαν την είσοδο, θα είχατε τη χαρά να παίζεται πανελλαδικά το δρώμενο που σκηνοθετήσατε, μέσα από το δικό μας site.
Άραγε θα εκδίδατε τότε ανακοίνωση και τι θα γράφατε; Ότι πάλι «φταίει το κεφάλι το κακό μας»;
Λέτε: «...μια παραπλανητική καταγραφή των γεγονότων και μια αδικαιολόγητη διόγκωση των όποιων προβλημάτων, δίνοντας την αίσθηση ότι όλα πήγαν στραβά»
Δεν υπήρχε καμία «παραπλανητική καταγραφή των γεγονότων» παρά μόνο η αλήθεια και για κανένα λόγο από το επίμαχο άρθρο δεν βγαίνει το συμπέρασμα ότι «όλα πήγαν στραβά» και πόσο μάλλον για το δρώμενο.
Παραθέτω μερικά από τα σχόλια αναγνωστών:
face sxolia
Λέτε: «Δίπλα μάλιστα στους χορευτές υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι (ούτε ξέρω πώς βρέθηκαν εκεί) με κινητά και κάμερες»
Αλήθεια πώς και σε αυτούς όλους επιτράπηκε η είσοδος και δεν επιτράπηκε σε ένα ΜΜΕ που θα το πρόβαλε πανελλαδικά; Ρωτήσατε τον κ. Λιανό;
Προς αποκατάσταση της αλήθειας τώρα
Προτού ερωτηθείτε εσείς, εάν μας επιτρέπετε να περάσουμε με το συνεργείο μας (4 άτομα) ο κ. Αξαόπουλος (κάμεραμαν) πολύ νωρίτερα είχε μιλήσει με τον κ. Δημήτρη Λιανό ο οποίος ήταν μπροστά από τα προστατευτικά κάγκελα (και όχι διακριτικά από μακριά όπως λέτε) και του απαγόρευσε ρητά και κατηγορηματικά την είσοδο ενώπιον της κ. Β. Ζ.
Στη συνέχεια ήρθαμε και οι υπόλοιποι... Ο κ. Αξαόπουλος λίγο αργότερα ρώτησε κι εσάς εάν μπορούμε να περάσουμε και τον παραπέμψατε στον κ. Γιάννη Τσολάκη.
Είπατε: «Αν σας επιτρέψει ο κ. Τσολάκης εγώ δεν έχω πρόβλημα». Την ίδια στιγμή και μετά τη δική σας υπόδειξη, επικοινώνησα εγώ προσωπικά με τον κ. Γιάννη Τσολάκη (ρωτήστε τον), ο οποίος μου είπε ότι δεν ήταν αρμόδιος, θα ρωτούσε τον κ. Λιανό και θα με ενημέρωνε. Πράγματι, ο κ. Τσολάκης αμέσως τον ρώτησε, με πήρε τηλέφωνο και μου ανακοίνωσε ότι ο κ. Λιανός δεν μας επιτρέπει την είσοδο...
Αυτή είναι η αλήθεια κ. Γουσόπουλε!
Γιατί μας απαγόρευσε να καλύψουμε το δρώμενο; Αυτό το ερώτημα να μας το απαντήσει ο ίδιος. Πάντως, σίγουρα όχι για «τη σωματική μας ακεραιότητα» στα βράχια...
Δεν μπορώ επίσης να γνωρίζω γιατί αναλάβατε εσείς την υπεράσπιση του κ. Λιανού (και μάλιστα με αρκετές ανακρίβειες, προφανώς έτσι σας τα μετέφεραν) ούτε και με ενδιαφέρει να σας πω την αλήθεια.
Από όλο αυτό όμως, πιστεύω τώρα να το καταλάβατε ότι ο μόνος χαμένος αποκλειστικά είναι το νησί μας, που είχε μια άριστη ευκαιρία να προβληθεί για ακόμα μια φορά μέσα από το naxostimes και αυτό το απαγόρευσε ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Λιανός του οποίου η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη και λειτούργησε όχι μόνο ενάντια σε εμάς και σε εσάς αλλά -δυστυχώς- ενάντια ολόκληρου του νησιού.
Γι αυτό λοιπόν ο τίτλος «...δρώμενο για λίγους» γιατί κ. Γουσόπουλε θα μπορούσαν να το δουν και να θαυμάσουν τη δουλειά όλων σας εκατομμύρια τηλεθεατές και αναγνώστες σε όλη τη χώρα κι αυτό το γνώριζε ο κ. Λιανός που με τόσο πάθος υπερασπίζεστε!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :