Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Το πρόβλημα της λειψυδρίας μονοπώλησε τη συνάντηση Χατζηανδρέου - Αραχωβίτη

 Το θέμα της λειψυδρίας και της εξοικονόμησης του νερού στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έθεσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λεονάρδος Χατζηανδρέου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης - συζήτησης με θέμα «Ενημέρωση των αγροτών – Συζήτηση με φορείς» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Φιλωτίου.


Ο κ. Χατζηανδρέου τόνισε ότι το νερό είναι το σημαντικότερο αγαθό για τη στήριξη και επιβίωση τόσο του τουρισμού όσο και  της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής του .....
νησιού και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την επίλυση ζητημάτων που άπτονται με την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.

«Η Νάξος είναι ένα νησί που έχει μια μικτή οικονομία και αυτό που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι ότι δεν είναι μόνο ο τουρισμός που αναπτύσσεται συνεχώς στο νησί αλλά και η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, με το νερό να αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσουν να επιβιώσουν και οι δύο τομείς» σημείωσε.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» ζήτησε από τον κ. Αραχωβίτη να προχωρήσει με τους σωστούς ρυθμούς και να εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του έργου του φράγματος του Τσικαλαριού το οποίο είναι ύψιστης σημασίας για τον τόπο. Επίσης ζήτησε την παρέμβαση του και για τη δημιουργία μικρότερων έργων όπως φράγματα ή λιμνοδεξαμενές τα οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικά για την παρακράτηση των υδάτινων πόρων που ρέουν στη θάλασσα.

«Θα θέλαμε το Υπουργείο σας να μας γνωστοποιήσει εάν στο σχεδιασμό του υπάρχουν κι άλλα έργα μεγάλης ή μικρότερης κλίμακας όπως μικρά φράγματα ανάσχεσης ή λιμνοδεξαμενές που είναι πολύ σημαντικά για την παρακράτηση υδάτινων πόρων. Μπορεί φέτος να είχαμε βροχές αλλά το μεγαλύτερο μέρος του νερού κατέληξε στη θάλασσα» τόνισε.

Ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου αναφέρθηκε επίσης και στο φράγμα της Φανερωμένης, του οποίου τη διαχείριση έχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ανάγκη να επιδιορθωθούν οι ζημιές που έχει υποστεί και που έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές ποσότητες νερού.

Επιπλέον, ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έκανε αναφορά και στα γεγονότα που έγιναν πρόσφατα στο Δαμαριώνα και στην παρέμβαση των ΜΑΤ.
Όπως είπε, τέτοιου είδους «διαμάχες» μεταξύ των πολιτών δεν θα πρέπει να συμβούν ποτέ ξανά.

«Θα πρέπει να προβλέψουμε και να έχουμε λύσεις για το νερό ώστε να μην συμβούν ποτέ ξανά αυτά που είδαμε πριν από μερικούς μήνες στη Νάξο με την αντιπαράθεση αγροτών και άλλων επαγγελματικών κλάδων του νησιού για το νερό, με αποτέλεσμα να έχουμε στη Νάξο ακόμα και ΜΑΤ. Αυτό δεν θα πρέπει να ξανασυμβεί και είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να δούμε με μεγάλη προσοχή» υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Λεονάρδος Χατζηανδρέου με στελέχη της παράταξης του, μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη και τους βουλευτές κ.κ. Νίκο Μανιό και Νίκο Συρμαλένιο επισκέφτηκαν το φράγμα του Τσικαλαριού και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους μηχανικούς σχετικά με την πρόοδο των εργασιών οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019


Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να απαντήσει ο Θεωνάς, ο Φραγκίσκος, ο Βερύκοκκος, άντε και η Μανιού ή το Σεργάκι στα εξής απλά ερωτήματα; Ο Χατζηανδρέου ταξικά πού ανήκει; Έχει ερευνηθεί το πέθεν έσχες του; Τι σχέση έχει η σημερινή αυτοδιοίκηση με εκείνη που υπηρέτησε, όπως την υπηρέτησε, γιατί διάφορα ακούγονται, μέχρι το 1994; Ανήκε στο τσοχατζοπουλικό μπλοκ με φανατισμό; Υπάρχουν σχετικά τεκμήρια. Γιατί επιλέχτηκε το 2014 ο Β. Βρούτσης και τώρα ο ξενόφερτος, που δεν έχει ποτέ ενδιαφερθεί για κανένα πρόβλημα του νησιού και δεν έχει εκφράσει ποτέ καμιά δημόσια θέση γι΄ αυτά; Ο Β. Βρούτσης ήταν αποτυχημένος στην αντιπολίτευση ή επιτυχημένος μόνο ως αντιπολίτευση;! Ήταν ηθικό αυτό που έκανε η παρεούλα του Μανιού και οι κρυφές συνεννοήσεις ερήμην της δημοτικής παράταξης Πολίτες για τα νησιά μας; Σηματοδοτούν το νέο η πλαισίωση των συνεργασιών σας με άτομα ανυπόληπτα, κατακριτέα και αμελητέα στην τοπική κοινωνία; Σηματοδοτεί το νέο η πρόσκληση υπουργού σε προεκλογικό χρόνο και όχι με την κομματική ιδιότητά του και αυτός να αψηφά, βάσει του προγράμματος που του κάνατε (όλα μεθοδευμένα και ανόητα!) τις παραγωγικές συνεταιριστικές μονάδες, ιδιαίτερα την ΕΑΣ, που είναι και το αντικείμενό του και μετά την εύλογη αντίδραση να δεχθεί τελικά να συζητήσει μαζί τους; Σηματοδοτεί το νέο η επίσκεψη στην επιχείρηση του γιου του Χατζηανδρέου, ενώ λειτουργούν πολλές πρότυπες και πρωτοποριακές μονάδες στο νησί; Όλα αυτά μαρτυρούν σύγχυση, άγνοια, επιλογή ήττας. ΒΡΟΥΤΣΗ, μπροστά. Η νίκη είναι στα χέρια σου!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ λιγος κοσμος στο Φιλωτι. Ουτε το συριζολόι δεν ηταν.και βεβαια πρωτη μουρη ο μαζι αλλαζουμε. τι αλλαζουμε; βαρδια;