Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2019

Παρεμβάσεις του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννη Κορρέ στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 13-3-19.


1. Ερώτημα εκτός ημερήσιας διάταξης απηύθυνε προς τη δημοτική αρχή για το τι πρόκειται να κάνει για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου από τις ζημιές που έχει υποστεί. Τόσο στο περιφερειακό , παρόλο που η περιφέρεια με παρεμβάσεις απομακρύνει τις καταπτώσεις, υπάρχουν καθιζήσεις που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα με τα κατάλληλα τεχνικά έργα. Όσο για το δημοτικό οδικό δίκτυο η αδιαφορία της δημοτικής αρχής είναι εγκληματική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δρόμος Εγγαρές – Απόλλωνα που έχει χρόνια να γίνει ουσιαστική συντήρηση, (καταπτώσεις παλιές και νέες, λακκούβες στην άσφαλτο, ακαθάριστα χαντάκια με κλαδιά που φθάνουν στη μέση του οδοστρώματος), με αποτέλεσμα να......
υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα στη διέλευση των οχημάτων και να καταστρέφονται οι περιουσίες των κατοίκων από την ανεξέλεγκτη ροή του νερού.

Στο αγροτικό δίκτυο που κι αυτό δεν συντηρείται γίνονται κάποιες παρεμβάσεις «ρουσφετολογικά» για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

       Οι ευθύνες της πολιτείας, Περιφέρειας και δήμου είναι μεγάλες.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το πώς αντιμετωπίζουν τις επικίνδυνες αυτές καταστάσεις που αφορούν ζωές και περιουσίες λαϊκών οικογενειών.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" πιστεύει ότι έργα που αφορούν στην αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση των νησιών μας, με ό,τι κόστος και αν απαιτείται, επιβάλλεται να μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα και να μη μπαίνει η λογική κόστους – οφέλους.
Κονδύλια για την κατασκευή και προστασία έργων μεγάλων ομίλων πάντα υπάρχουν.
Κονδύλια για έργα προστασίας της ζωής του λαού και της περιουσίας του δεν υπάρχουν.

2.       Στη συζήτηση του θέματος για πρόσληψη τακτικού προσωπικού στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», μόνο από τη Λαϊκή Συσπείρωση αναδείχτηκε η υποκρισία της κυβέρνησης  που χρόνια τώρα κρατάει σε ομηρία τους εργαζόμενους στα προγράμματα αυτά. Η νομοθετική ρύθμιση αυτή προήλθε ύστερα από τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη τη  χώρα.
Ακόμα και αυτή η ρύθμιση δε λύνει  ουσιαστικά το πρόβλημα: α) γιατί οι σημερινές ανάγκες απαιτούν  περισσότερο προσωπικό στις υπηρεσίες αυτές που ο νόμος δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα στον δήμο μας(7% των υπηρετούντων) και  β) δεν εξασφαλίζει την πρόσληψη των ήδη εργαζομένων που δουλεύουν χρόνια τώρα στο πρόγραμμα με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει  ο σχετικός νόμος.
Αν ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση θα μονιμοποιούσε όλους τους εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μάλιστα και στην τελευταία συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την σύμφωνη βέβαια γνώμη και των άλλων κομμάτων, δεν έκανε δεκτό αίτημα του ΚΚΕ για να αλλάξει το άρθρο του συντάγματος  που απαγορεύει την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
 Η κρατική χρηματοδότηση, η μονιμοποίηση των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων στο "Βοήθεια στο Σπίτι" και η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ μόνιμων θέσεων εργασίας όσες και οι απαιτούμενες ανάγκες είναι ο μοναδικός δρόμος που διασφαλίζει και το δικαίωμα στη δουλειά και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπόψη δομών.
Καλούμε τους κατοίκους του δήμου μας, να  βγάλουν τα συμπεράσματα τους και  να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ , τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στην Περιφέρεια – Δήμο με  την Λαϊκή Συσπείρωση.


  
                                                                                                    Νάξος 17-3-2019

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :