Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2013

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων

Αρθρο Τριανταφυλλου Τριανταφυλλίδη
Έφθασαν και πάλι οι Άγιες Αυτές Ημέρες. Παρόλη την κρίση βλέπουμε κάποιους στολισμούς και κάποιες προετοιμασίες στα περισσότερα νοικοκυριά. Ολα αυτά βέβαια είναι καλά αφού θα τονώσουν λίγο το πεσμένο ηθικό των ανθρώπων.
Όμως το νόημα της Γέννησης του Θεανθρώπου  δεν είναι ούτε τα δεντράκια, ούτε τα λαμπάκια ούτε τα φαγητά και οι διασκεδάσεις και οι λοιπές ηδονές της σάρκας. Το νόημα που ο Υιός του Θεού πήρε Σάρκα και Οστά και ήρθε στη Γη είναι Μεγάλο και Βαθύ και έχει να....
κάνει με το να μας Αποκαλύψει ποιος είναι ο ένας και πραγματικός Τριαδικός ΘΕΟΣ αλλά και ποιοί είμαστε εμείς οι άνθρωποι, γιατί γεννηθήκαμε, γιατί ζούμε, και γιατί κάποια ημέρα θα φύγουμε από αυτόν τον κόσμο και μετα το θάνατό μας πού θα πάμε αλλά και το τι πρέπει να πράξουμε εδώ στη Γη για να κερδίσουμε την Ουράνιο Βασιλεία.
Η ενσάρκωση του Λόγου του Θεού  έγινε για να μας διδάξει τη μεγάλη έννοια της Αγάπης. Αγάπη του ΘΕΟΥ προς τους ανθρώπους, αγάπη εμάς των ανθρώπων στο Θεό μας  αλλά και αγάπη κάθε ανθρώπου προς κάθε άνθρωπο ακόμα και προς τον εχθρό του. Αν λοιπόν θέλουμε να βιώσουμε το νόημα των Χριστουγέννων θα πρέπει να καθαρίσουμε τις καρδιές μας από τους εγωισμούς, τα μίση και τα πάθη που όλους μας κατέχουν.
Ο ΘΕΟΣ μας αγαπά  και ήρθε στη Γη για να μας αποκαλυφθεί με τη Γέννησή του στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Θα πρέπει να σκεφθούμε όχι πως θα φάμε και θα πιούμε αλλά πως θα δώσουμε λίγη αγάπη , μια συμπονετική κουβέντα, λίγα χρήματα , λίγο ζεστό φαγητό σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και δυστυχώς καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Μια επίσκεψη στους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας ή στα τοπικά γηροκομεία μια βοήθεια στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, μια πρόσκληση για γεύμα τις Άγιες Αυτές Ημέρες σε μοναχικά άτομα που τους λείπει η παρέα είναι ότι το καλυτερο.
Η Αγάπη για το συνάνθρωπο είναι το μεγαλύτερο φάρμακο. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί ξεχάσαμε τη Χριστιανική Αγάπη που μας δίδαξε η Γέννηση του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ στη Βηθλεέμ. Μην κοιτάζουμε μόνο τους εαυτούς μας ας κοιτάξουμε λίγο και τους διπλανούς μας ας προσπαθήσει ο καθένας μας να δείξει την ανθρωπιά του.
Ολοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο, ανεξάρτητα  το χρώμα , τη γλώσσα, τη φυλή, τη θρησκεία και τα πιστεύω του καθένα μας. Ολοι οι άνθρωποι είμαστε παιδια του ίδιου Θεού.
Ας αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους, ακόμη και τους εχθρούς μας, ας δώσουμε πρώτοι το χέρι στους εχθρούς μας, ας βοηθήσουμε όποιον ζητάει τη βοήθεια μας, ας γίνουμε σωστοί Χριστιανοί. Αλλωστε όπως είπε και ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ : "ότι κανουμε, ότι προσφέρουμε  και στο πιο μικρό αδερφό μας είναι σα να το προσφέρουμε στον ίδιο"
Καλα Χριστούγεννα με υγεία,
Καλές Εορτές,


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :