Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Ο Χριστιανισμός είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του κόσμου

Άρθρο Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη- Δημοσιογράφου
Ζούμε σε μια εποχή που  σε ολόκληρη τη Γη και φυσικά και  στην Πατρίδα μας , επικρατούν οι πόλεμοι, η βία, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανεργία, η πείνα, η πορνεία, τα ναρκωτικά, ο ρατσισμός , κ.λπ. Ο πλούσιοι και οι ισχυροί πατούν το φτωχό και τον ανίσχυρο , οι σιωνιστές ελέγχουν κυβερνήσεις και κράτη ολόκληρα, ενώ οι μεγαλοτραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι όπλων , ναρκωτικών κ.λπ. θησαυρίζουν. Αυτά όλα τα εγκλήματα δεν είναι μόνο σημερινά. Η εκμετάλλευση π.χ. ανθρώπου προς άνθρωπο υπάρχει από την......
αρχαιότητα, η απανθρωπιά των κυβερνώντων προς τους λαούς τους δεν είναι μόνο σημερινό φαινόμενο. Οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν υποτίθεται όλα αυτά τα προβλήματα δημιούργησαν διάφορα «συστήματα» π.χ. Σοσιαλισμός, Κομμουνισμός, Φασισμός, Καπιταλισμός Ισλαμισμός,  κ.λπ. Όλα αυτά όμως τα «συστήματα» όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα αλλά δημιούργησαν  και άλλα. Εκατόμβες νεκρών από τα εγκλήματα που διέπραξαν, κομμουνιστές, σοσιαλιστές, φασίστες σε διάφορες χώρες του πλανήτη μας όπως πχ Σοβιετική Ένωση , δυο παγκόσμιοι πόλεμοι από τους φασίστες, δικτατορικά ακροδεξιά καθεστώτα  που δολοφονούσαν πολίτες τους και επίδειξη σκληρότητας κάθε είδους (τα βιώσαμε και στην Ελλάδα), ισλαμικά καθεστώτα που δολοφονούν αθώες και γυναίκες , παιδιά , άντρες.  Αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση , στις ΗΠΑ και στη Δύση γενικότερα, όπου επικρατεί ο καπιταλισμός βλέπουμε ανεργία πείνα, δυστυχία , καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων . Όλη η γη είναι μια κόλαση και όλα τα «συστήματα» που δημιούργησαν οι άνθρωποι αποδείχτηκαν το ίδιο απάνθρωπα, όπως αυτά που ήταν πριν. Έτσι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη μας, βιώνουν τη δυστυχία με εξαίρεση τους λίγους που σε κάθε χώρα εκμεταλλεύονται τους πολλούς. Εδώ μπαίνει το ερώτημα, αφού απέτυχαν όλα αυτά τα «συστήματα»  και αφού όλοι οι «πολιτικοί» είναι τα ίδια , δεν υπάρχει ελπίδα για τους καταπιεσμένους, τους φτωχούς, τους άνεργους, τους λαούς που στενάζουν κάτω από τη μπότα των κατακτητών?

Υπάρχει ελπίδα αλλά δεν είναι από κάποιο ανθρώπινο  «σύστημα». Είναι η Διδασκαλία του  ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ και ο  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. Το Άγιο Ευαγγέλιο και η Αγία Γραφή γενικότερα μπορούν να σώσουν ολόκληρη την Ανθρωπότητα. Μόνο αν γίνουμε μαθητές τους ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ θα μπορέσουμε να σωθούμε οι ίδιοι και να σώσουμε τις οικογένειές μας και την Ελλάδα μας. Ελληνισμός και Χριστιανισμός είναι έννοιες ταυτόσημες. Άλλωστε μη λησμονούμε πόσοι Άγιοι της Εκκλησίας μας είναι προστάτες της Ελλάδας μας. Μη λησμονούμε πόσες φορές η ΠΑΝΑΓΙΑ μας έχει σώσει τον  Ελληνισμό αλλά κι ο ίδιος ο Χριστός μας έχει σώσει την Ελλάδα. Αν διαβάσουμε Μεγάλους Αγίους της Εκκλησίας μας πχ Μέγα Άγιο Βασίλειο, Άγιο Γρηγόριο, Άγιο Χρυσόστομο θα δούμε τα πραγματικά νοήματα της ζωής.

Μελετώντας την Αγία Γραφή  θα δούμε ποια είναι η πραγματική ζωή και τι θέλουμε σε αυτό τον κόσμο αλλά και που πορευόμαστε. Η λύση στα προβλήματα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Οικουμένης μπορεί να έρθει μόνο αν γνωρίσουμε και ακολουθήσουμε ταπεινά τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ. Αν κάνουμε πράξη στην προσωπική μας ζωή, στην καθημερινή μας ζωή το Ευαγγέλιο και το Λόγο Του Θεού θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια άλλη Κοινωνία που θα στηρίζεται στην Χριστιανική Πίστη και θα είναι καλύτερη για όλους. Η Ελλάδα μας θα μπορέσει να απελευθερωθεί από το ΔΝΤ και την Τρόικα και να σταθεί στα πόδια της αν κάνουμε πράξη το Χριστιανισμό  και σταθούμε στα πόδια μας και αγωνιστούμε για τις Ελληνοχριστιανικές Αξίες και Αρχές. Το μεγάλο όπλο και η μεγάλη δύναμη της Διδασκαλίας του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ είναι η Αγάπη που κανένα «σύστημα» ανθρώπινο δεν έχει. Μη λησμονούμε επίσης ότι η Πατρίδα μας ελευθερώθηκε από τους Τούρκους χάρις στη βοήθεια της Εκκλησίας μας.  Μη λησμονούμε τον Παπαφλέσσα, τον Αθανάσιο Διάκο , τον Παλαιό Πατρών Γερμανό , τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄ και τόσους χιλιάδες της πατρίδας μας μέχρι και τις μέρες μας. Αλλά και για ολόκληρη την Οικουμένη ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ μόνο, μπορεί να δώσει βοήθεια , αγάπη, ανακούφιση στα φτωχά και πεινασμένα παιδιά της Αφρικής και όλου του κόσμου. Μόνο τα μηνύματα του Ευαγγελίου μπορούν  εφόσον γίνουν πράξη από τους ανθρώπους να φέρουν Ειρήνη και Ισότητα των ανθρώπων. Ακόμη και στα προβλήματα περιβαλλοντικής φύσης πάλι ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ έχει λύσεις. Μη λησμονούμε άλλωστε το ενδιαφέρον του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου . Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ είναι λοιπόν η μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα μας , η μοναδική ελπίδα για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ας ξεκινήσει λοιπόν ο  καθένας μας, την προσπάθεια να γνωρίσει τη Διδασκαλία του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ  και να συναντηθεί με το ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ. Βέβαια και εδώ χρειάζεται προσοχή αφού υπάρχουν κάποιοι πλανεμένοι που παίζουν το παιχνίδι του διαβόλου. Η γνωριμία με τη Διδασκαλία του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει από τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας μας ερωτώντας τους Ιερείς , τους Μητροπολίτες μας, τους Επισκόπους μας κ.λπ.

Ας ξεκινήσουμε όλοι, αυτή την προσπάθεια για τη σωτηρία  όλης της ανθρωπότητας. Ας ξεκινήσουμε  την προσπάθεια  για να γίνει  πράξη ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ στην Ελλάδα μας για να φτιάξουμε μια Χριστιανική  Κοινωνία.

Για να γεμίσουμε την Πατρίδα  μας ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα!!!!!!!!!

Καλή Ανάσταση
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :