Κυριακή, Φεβρουαρίου 10, 2013

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Ο φιλόλογος Νίκος Λεβογιάννης συζητά με τον Φιλοτίτη γιατρό ΝΙΚΟ ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, γιο του Γιάννη Λιανόπουλου έφεδρου λοχαγού- πολεμιστή των βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής εκστρατείας-συμπολεμιστή του Ν. Πλαστήρα κι αγωνιστή Κοινοτάρχη του Φιλοτίου στη διάρκεια της κατοχής.
Νίκος Λιανόπουλος: «Αποτελεί όνειδος για την κοινωνία και την εκκλησία της Νάξου η εκατόμβη των νεκρών Κορωνιδιατών από την πείνα στα μαύρα χρόνια της .......
κατοχής 1941-1944».
Ως σήμερα έχουν καταγραφεί στην Κόρωνο 410 νεκροί απ’ την πείνα, κυρίως γέροντες, γερόντισσες και παιδιά. Και ο κατάλογος παραμένει ακόμη ανοιχτός!!!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

9 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ας ειναι καλα το πασοκ φιλε Λεβογιαννη , τα ρουσφετια ,οι μασες σας,και τα καμωματα του μεγα Σημιτη που ακομη πληρωνουμε τις μαλακιες του ευρω που μας εβαλε, του χρηματηστηριου που μας ελεγε να πεξουμε και μας τα φαγε ολα,τις κλεψιες του Ακη Τσοχ.δεξιου χεριου του & μεγαλουπουργου που σιγα μην ηταν μονος του και ο κινεζος εφαγε λιγα, και γενικα ολη η καταντια της ελλαδας που αυτός μας εφερε και παλι ο Στουρναρης δεξι σας χερι απο τοτε αποτελειωνει οτι ειναι ορθιο ακομα!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν αράζει με τη σύνταξή του ο κύριος? Ξαφνικά εμφανίστηκε για να μας θυμίζει την εποχή που έφερε τη χώρα μας εδώ που έφτασε? Τι ετοιμάζει?

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΕΖΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΤΟΧΗ ; ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΕΝΗΧΡΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ; ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κάνετε τους ανήξερους; Ποιος νοιάστηκε για τα θύματα της κατοχής στην Κόρωνο; Ποιός; Σίγουρα ο κανένας, μιλάμε για την απόλυτη αφασία. Οι Κορωνιδιάτες, έπρεπε να πάνε στα διεθνή δικαστήρια και να ζητήσουν αποζημιώσεις για τις ναζιστικές θηριωδίες. Δεν το έκαναν και γιατί άλλωστε να το κάνουν! Κινήθηκαν διαφορετικά, προτίμησαν τα πάρε δώσε με κάτι «περίεργους» Γερμανούς, όπου το 1993 ξεσπιτώθηκαν -οι Κορωνιδιάτες- και κοίμισαν στα κρεβάτια τους, κάτι Γερμαναράδες, που πήγαν στην Κόρωνο για να κάνουν δωρεάν διακοπές στην υγειά των κορόιδων.

Δεν το πιστεύετε; Να το πιστέψετε! Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι για αντάλλαγμα δημιούργησαν τον Σύλλογο των Φίλων της Bochum Κορώνου, δηλαδή φούμαρα για αδαείς. Τώρα ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται, είναι άλλη ιστορία που δεν είναι της παρούσης.

Υπάρχει στην Κόρωνο μνημείο για τα θύματα της κατοχής; Δεν υπάρχει! Δεν υπάρχουν λέει χρήματα! Ναι, αλλά χρήματα για εκδρομές, για χορούς και για πίτες υπάρχουν! Δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Ωραία, τότε δώστε ο καθένας τον οβολό σας, για να γίνει έστω το μνημείο των θυμάτων της κατοχής.

Υ.Γ. Όμορφα είναι τα αφιερώματα αλλά ιστορία γράφουν μόνο οι πράξεις.

Ανώνυμος είπε...

ρε λαμόγιο που σε ένοιξε και για τους Κορωνιδιάτες , εμείς την ξέρουμε την ιστορία μας και δε περιμένουμε εσένα να μας πεις πως θα τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους
τα μνημεία θα τους τιμήσουν?
εσύ και το συνάφι σου τους σκότωσαν , εσύ και το συνάφι σου δεν μας αφήνουν να τους τιμήσουμε
ας το διάλο πια
λες και εσύ που πας στην Ταϊλάνδη διακοπές (άραγε γιατί εκεί) είσαι ο μέγας τιμητής
ένα αριστερό φασιστόμουτρο με δεξιές τσέπες και μαλακία στον εγκέφαλο είσαι

Ανώνυμος είπε...

Πω πω νεύρα, για ποιον λόγο τόσα νεύρα; Τι είναι ψέματα, λαλίστατε κύριε; Άραγε, πως τιμάτε εσείς τα θύματα της κατοχής στην Κόρωνο; Έχετε κάνει κάτι το ουσιώδες; Δεν έχετε κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Όποιος λέει την αλήθεια, τον λιθοβολείτε. Δεν θέλετε να ακουστεί η αντίθετη άποψη. Φοβάστε -μα τον θεό- φοβάστε ακόμη και την σκιά σας. Μιλάτε για φασισμό, ποιοί; Αυτοί που στο χωριό τους, έδωσαν περίπου 60 ψήφους στην Χρυσή Αυγή! Μιλάτε εσείς, που θέλετε να σας λένε μόνο Ναι και βρίζετε και από πάνω όποιον σας λέει Όχι. Με ποιο δικαίωμα; Με ποιο δικαίωμα δεν δέχεστε την κριτική; Μα ποιοι είστε τέλος πάντων που διεκδικείτε το αλάθητο του Πάπα; Εσείς δεν είστε, που δεχτήκατε στον τόπο σας το αιολικό πάρκο χωρίς ανταλλάγματα; Τι εξασφαλίσατε για τους κατοίκους του χωριού σας; Τ Ι Π Ο Τ Α ! Αυτό εξασφαλίσατε! Το ΤΙΠΟΤΑ και από πάνω βγαίνετε και λάδι, βέβαια, ακούω για πολύ λάδι, και από τηγανίτα τίποτα!

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ <<11 ΦΕΒΡ 2013 (7 :06)ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΕΣΤΩ Κ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΣ Κ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ Κ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,,ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ Κ ΧΟΡΟΥΣ Κ ΠΙΤΕΣ,,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ..ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ..ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ρε κωσταρα κουρασμενε - στερημενε - και γνωστη της καταστασης της κατοχης...
Εκανε και η μυγα κώλο..
Ασε μας ρε νιανιαρο..!

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΥΓΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ..Κ ΔΕΝ Σ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΗ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΞΕΡΟΛΑ..ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ..