Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2013

ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ: ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ

Ο Νίκος Συρμαλένιος στην τοποθέτηση του στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) στην Αθήνα την Κυριακή 24/2/2013, μεταξύ άλλων είπε:
«….Συγχαίρω την ΟΝΑΣ για τη διοργάνωση της  συγκεκριμένης Ημερίδας και χαιρετίζω  όλους τους φορείς, την αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου  για τον αγώνα ενάντια στη  συγχώνευση του νοσοκομείου…. Δεν ξέρω αν η ΟΝΑΣ είχε προσκαλέσει τους βουλευτές των Κυκλάδων, αλλά θα έπρεπε, για να πάρουν ξεκάθαρη θέση, μπροστά στους.....
φορείς και την κοινωνία της Νάξου…. Πρέπει να θυμηθούμε ότι δύο χρόνια πριν, σε ημερίδα στη Νάξο για την Υγεία στα Νησιά, ενώ ο τότε Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Πολύζος μας είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει καμιά διοικητική ενοποίηση των δύο νοσοκομείων, σε λίγες μέρες υπογράφτηκε η ενοποίηση με διοικητή και υποδιοικητή τους αντίστοιχους της Σύρου και της Νάξου…. Αυτό αποδεικνύει πόσο αφερέγγυες μπορεί να είναι οι όποιες δηλώσεις (ο υπουργός κ. Βρούτσης είχε δηλώσει πρόσφατα ότι δεν θα υπάρξει υγειονομική συγχώνευση των δύο νοσοκομείων) και ότι μόνο οι μαζικές κινητοποιήσεις του λαού της Νάξου, όπως έγινε πρόσφατα με τη μαζική πορεία στην Αθήνα των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου,  μπορούν να το αποτρέψουν…. Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην προχωρήσει η συγχώνευση του νοσοκομείου της Νάξου με τη Σύρο, γιατί αυτό θα αποτελέσει τραγική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας για τη Νάξο και για όλα τα νησιά της περιοχής….»
   24/2/2013
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :