Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2012

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο εργασίας(βίντεο)

Τα νέα του καθήκοντα  στο υπουργείο εργασίας ανέλαβε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός αφού πρώτα ευχαρίστησε  τον προκάτοχό του για τις υπηρεσίες που πρόσφερε ως υπουργός, ζήτησε από τους νέους συνεργάτες του  και τα στελέχη του υπουργείου να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην εξυπηρέτηση του πολίτη  και να υπάρξει μεταξύ τους συνεργασία και ομοψυχία. Στην συνέχεια  ανέπτυξε το προγραμματικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ 
Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε,
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, καθώς επίσης και για τις υπηρεσίες που προσφέρατε ως υπουργός εργασίας στη διάρκεια της θητείας της............
υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Εύχομαι, επίσης, κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά στο πλαίσιο της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά ότι τα προβλήματα είναι 
πολλά, σύνθετα και απαιτούν συνεργασία και ομοψυχία.
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,
Σας ευχαριστώ για την υποδοχή που μου επιφυλάξατε. Θέλω να γνωρίζετε ότι προσβλέπω στη συνεργασία και στη δημιουργική δουλειά σας.
Γνωρίζω ότι το επίπεδο των γνώσεων σας και οι εμπειρίες σας είναι πολύτιμες για την επιτυχία του έργου μας.
Θέλω να είστε βέβαιοι, ότι θα τα αξιοποιήσω στο έπακρο. Θα συνεργαστούμε αποδοτικά και θα πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της πατρίδας μας.
Οδικός χάρτης στο έργο μας θα είναι το κοινό προγραμματικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.
Για την επόμενη περίοδο, όπου όλοι μας καλούμαστε να στηρίξουμε τον πολίτη πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο άνεργοςοεργαζόμενοςο ασφαλισμένος μας χρειάζεται δίπλα του.
Κεντρικοί μας στόχοι είναι:
       Η διασφάλιση της ομαλότητας στην αγορά εργασίας.
       Το άνοιγμα του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους έτσι ώστε να γίνει προσπάθεια αντιμετώπισης των εξελίξεων στην αγορά εργασίας.
       Η μετενέργεια, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι μισθοί.
Αυτά άλλωστε, θα είναι και τα πρώτα θέματα στην ατζέντα διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν χωρίς δραστικές παρεμβάσεις στην λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Η αναβάθμιση του Σώματος, η απάλειψη του μεγάλου όγκου της γραφειοκρατικής δουλειάς και η επικέντρωση της δράσης του στον έλεγχο και την συμφιλίωση είναι από τα κύρια μελήματά μας. Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας θα προσφέρει πόρους στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και αποκατάσταση του κράτους δικαίου στην αγορά εργασίας και στο επιχειρείν.
Στα χέρια έχουμε ένα κρίσιμο εργαλείο. Το εργαλείο αυτό λέγετε Κοινοτικοί Πόροι. Στις άμεσες δράσεις είναι ο ανασχεδιασμός των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου με στόχο την αύξηση της απορρόφησης των πόρων και τον κατάλληλο σχεδιασμό των προγραμμάτων έτσι ώστε να ωφεληθεί ο μεγαλύτερος δυνατόν αριθμός ανέργων, εργαζομένων, επιχειρήσεων.
Πρώτη προτεραιότητά μας είναι επίσης η εντατικοποίηση δράσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας. Προγράμματα όπως η κοινωφελής εργασία, η κοινωνική επιχειρηματικότητα, η κατάρτιση και η επανακατάρτιση ανέργων και εργαζομένων, και μια σειρά άλλων προγραμμάτων θα γίνει προσπάθεια να γίνουν πιο αποτελεσματικά, πιο αποδοτικά, πιο λειτουργικά.
Για τον ΟΑΕΔ, οραματιζόμαστε έναν διευρυμένο και πιο αποτελεσματικό ρόλο. Στις προγραμματικές μας εξαγγελίες δηλώσαμε ότι θα επεκτείνουμε την κάλυψη του επιδόματος ανεργίας για δύο χρόνια. Γνωρίζουμε ότι με την δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα τέτοιες δράσεις απαιτούν πολλή δουλειά και προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν οι πόροι γι’ αυτό.
Αποτελεί εθνική ευθύνη η ανάληψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Στο σχεδιασμό μας έχουμε συμπεριλάβει ένα Εθνικό Σύμφωνο για την Απασχόληση των Νέων με επείγουσες και πολυδιάστατες παρεμβάσεις.
Στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας θα προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό των δομών της, στην αξιολόγηση και τον έλεγχο των παροχών της,προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους και να τελικά να φθάνουν στους πραγματικά έχοντες ανάγκη.
Η αποτελεσματική λειτουργία των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε συνδυασμό με τον συνεχή έλεγχο και τη διαρκή διασταύρωση των στοιχείων θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη καταβολή των παροχών στους νόμιμους δικαιούχους.
Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων έχουμε συμφωνήσει πως τόσο σε επίπεδο μισθών, όσο και σε επίπεδο συντάξεων η κοινωνία δεν αντέχει νέες μειώσεις. Έτσι συμφωνήθηκε το πάγωμα των μειώσεων, ενώ παράλληλα αναζητούνται οι τρόποι εκείνοι ώστε να αποκατασταθούντουλάχιστον τα επιδόματα και οι κατώτατες συντάξεις.
Αγαπητοί φίλοι, στελέχη του υπουργείου εργασίας,
Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι αμοιβές σας έχουν μειωθεί πάρα πολύ και απέχουν από το να θεωρούνται ικανοποιητικές. Πραγματικά ο μισθός σας δεν αντιστοιχεί στο έργο που προσφέρετε.
Γνωρίζω επίσης πάρα πολύ καλά, ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια βρεθήκατε στο κέντρο μιας εκτεταμένης προσπάθειας δυσφήμισης του ρόλου σας.
Έχετε δεχθεί πολλές επιθέσεις, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν την εκτεταμένη μείωση του εισοδήματός σας. Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαι κάθετα αντίθετος στις λογικές του κοινωνικού αυτοματισμού που στοχοποιούν ομάδες εργαζομένων.
Εκτιμώ το έργο σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα σας επιστρέψω την αξιοπρέπεια που κάποιοι σας στέρησαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορώ, αν και θα το ήθελα, να υποσχεθώ σήμερα άμεση αποκατάσταση των εισοδηματικών σας απωλειών.
Μπορώ, όμως, να υποσχεθώ εκτίμηση, αξιοπρέπεια, δίκαιη αξιολόγηση. Από όλους εσάς τώρα θα ήθελα να εντείνετε την προσπάθειά σας, να δουλέψετε ακόμη πιο αποτελεσματικά.
Το αντικείμενό μας είναι εξάλλου εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικά. Αφορά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη την πρόνοια του κράτους. Οι πολίτες περιμένουν πολλά, δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Καμιά κυβέρνηση, κανένας υπουργός δεν μπορεί να πετύχει στο έργο του αν δεν βοηθήσουν τα στελέχη της διοίκησης.
Θα συνεργαστούμε για να πετύχουμε τους στόχους που θέτει η χώρα μας και ο λαός μας. Η ανάσχεση της ανεργίας και η διασφάλιση των συντάξεων είναι υπόθεση που αφορά όλη την κοινωνία. Η απορρόφηση και η αποδοτική χρήση των κοινοτικών πόρων είναι στοίχημα εθνικό.
Ο εξορθολογισμός και η ποιότητα των κοινωνικών μας υπηρεσιών πρέπει να είναι σε υψηλή προτεραιότητα. Ο έλεγχος της μαύρης αδήλωτης εργασίας, ο περιορισμός της εισφοροδιαφυγής και η κυριαρχία της νομιμότητας στην αγορά εργασίας είναι στόχοι που δεν μπορούν να μένουν ανεκπλήρωτοι.
Φίλες και φίλοι,
Το πολιτικό και ιδεολογικό φάσμα της κυβέρνησής μας είναι ευρύτατο. Η δημοκρατική νομιμοποίησή της επίσης πολύ μεγάλη. Είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, που τρία κόμματα με διαφορετικό προσανατολισμό συγκλίνουν πάνω στα προβλήματα της χώρας, αναδεικνύουν τα σημεία που μας ενώνουν και διαμορφώνουν κυβερνητική πρόταση με πολύ ισχυρές προδιαγραφές επιτυχίας.
Σήμερα στη χώρα μας, διαμορφώνεται μια νέα κουλτούρα συνεργασιών και συναίνεσης. Τη θέλησαν και την επέβαλαν οι πολίτες με την ψήφο τους. Όλοι εμείς με τη δουλειά μας και την προσήλωσή μας στους στόχους που έχουν τεθεί, θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Μπορούμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα και να επαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική στη χώρα μας.
Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά μέσα από την καρδιά μου. Με το συνάδελφο και φίλο υπουργό κ. Νικολόπουλο θα είμαστε καθημερινά κοντά σας, δίπλα σε κάθε σας πρόβλημα.
Αυτό, όμως, που για άλλη μια φορά θα ήθελα να σας ζητήσω, είναι πολλή δουλειά από όλους. Οι άνεργοι συμπολίτες μας, οι συνταξιούχοι μας και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την πρόνοιά μας, απαιτούν άμεσα λύσεις στα προβλήματά τους.
Καλή δύναμη σε όλους.
1

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ANTE RE LAMOGIA APO TI MASA STI PIO MEGALI MASA GI AYTO KALA THA PAME!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! - Συμφωνία Σαμαρά με Βενιζέλο οτι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν θα διωχθεί ποινικά!

Όλοι γνωρίζαμε οτι δύσκολα θα αλλάξει κάτι και με το καλημέρα ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται να μας το επιβεβαιώσει και μάλιστα στο σημείο που πονάει πιο πολύ αυτός ο τόπος. Στην διαφθορά!Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...
ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκείμενου να στηρίξει και να συμμετέχει με το κόμμα του στη νέα συγκυβέρνηση ζήτησε και πήρε την δέσμευση απο τον Α. Σαμαρά οτι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε στην προηγούμενη καταστροφική θητεία δεν θα διωχθεί ποινικά για όσα ζει σήμερα ο Ελληνικός λαός.

Φυσικά μεταξύ αυτών ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ...

Όλα δείχνουν οτι θα γίνει άλλη μια εξεταστική - παρωδία όπως όλες οι προηγούμενες μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου, όπως της Siemens, του Βατοπεδίου, των υποκλοπών άλλα και τόσων άλλων σκανδάλων που μαζεύονται και αθωώνονται μεταξύ τους.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Ανώνυμος είπε...

"Τα χώνει" ο Νigel Farage στους Έλληνες για το εκλογικό αποτέλεσμα

"ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ"

Τί ακριβώς είναι όμως το σύνδρομο αυτό; Είναι η ψυχολογική αντίδραση που παρατηρείται συνήθως σε θύματα απαγωγής κατά την οποία ο απαχθής αναπτύσσει και παρουσιάζει έντονα συναισθήματα πιστής υπακοής, θαυμασμού, ταύτισης ή ακόμη και «αγάπης» απέναντι στον απαγωγέα του. Καταλαβαίνετε ότι για να δημιουργηθεί μία τέτοια κατάσταση πρέπει να προϋπάρχουν κάποιες πολύ....
συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξή του. Οι συνθήκες αυτές έιναι οι ακόλουθες τέσσερις: Πρώτα, πρέπει να υπάρχει σαφής απειλή προς την σωματική ή ψυχολογική επιβίωση του εμπλεκόμενου ενώ επίσης και σοβαρή πεποίθηση - φόβος ότι ο απαγωγέας μπορεί να εκπληρώσει την απειλή. Στη συνέχεια πρέπει να υπάρξουν μικρά δείγματα «ευγενικής» συμπεριφοράς από τον απαγωγέα προς το θύμα. Φυσικά έχετε υπόψη σας ότι ακόμη και το να μην τον σκοτώσει ή το να τον αφήσει να φάει κάτι μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να εκληφθεί σαν ευγενική συμπεριφορά. Επίσης σημαντικό είναι να υπάρχει απομόνωση, με αποτέλεσμα το θύμα να έχει πρόσβαση μόνο στην «οπτική γωνία» του απαγωγέα (δηλ. να είναι απομονωμένος από άλλους ανθρώπους και χωρίς πρόσβαση π.χ. σε μέσα μαζικής ενημέρωσης). Τέλος πρέπει να υπάρχει ανικανότητα του θύματος να δραπετεύσει από τη δεδομένη κατάσταση.
ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ?