Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τους επαγγελματικούς συλλόγους της Νάξου

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ συζήτησαν το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Πρωτονοτάριος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου στην αιθουσα της μαζικής εστίασης με εκπροσώπους φορέων του νησιού. Από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύχθηκαν τα άμεσα μέτρα ανακούφισης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που όπως τονίστηκε απασχολούν το 85,8% των εργαζομένων της χώρας, τα χρέη τους στις τράπεζες αγγίζουν τα 200 δις ευρώ και σπρώχνονται ολοένα πιο κοντά στο λουκέτο, όπως: 
  • Διαγραφή του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων μιας............ επιχείρησης κατά ποσοστό αντίστοιχο της μέσης μείωσης του ετήσιου κύκλου εργασιών του κλάδου δραστηριοποίησης της εταιρείας κατά την τριετία 2009-2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη μείωση για τον ίδιο κλάδο κατά την προηγούμενη τριετία. Άμεση αναστολή των κατασχέσεων και πλειστηριασμών μέχρι τη λήψη των σχετικών αποφάσεων για τις αναδιαρθρώσεις – κούρεμα των οφειλών.
  • Αξιοποίηση για την παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ που αυτή τη στιγμή λιμνάζουν στις τράπεζες και δεν έχουν αξιοποιηθεί αυτά τα κεφάλαια.
  • Ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού και για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, για τη χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ώστε να στηριχθεί η απασχόληση και να τονωθεί η ανάπτυξη.
  • Αναμόρφωση – τροποποίηση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ έτσι ώστε να είναι δυνατή η ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα των επιχειρήσεων, εκείνων που έχουν δυσμενή στοιχεία λόγω της κρίσης και των μνημονίων.
  • Διαμόρφωση καινοτομικών τραπεζικών υπηρεσιών αλληλέγγυας αποταμίευσης και χρηματοδότησης στα πρότυπα της ευρωπαϊκής εμπειρίας για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων υψηλής κοινωνικής χρησιμότητας όπως νέες επιχειρήσεις της συνεταιριστικής και αλληλέγγυας οικονομίας, μεγάλα έργα υποδομής για ΑΠΕ και πράσινες επιχειρηματικές δραστηριότητες, επιχειρήσεις οικο-τουρισμού, καινοτομικές επιχειρήσεις νέων επιστημόνων έντασης γνώσης, συνεταιρισμοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βιολογικές καλλιέργειες, κλπ
Από τη μεριά του ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Πρωτονοτάριος σημείωσε τα εκρηκτικά προβλήματα των κλάδων, που κάνουν μεγάλη προσπάθεια να σωθεί η φετινή σεζόν. Βασικά άμεσης λύσης ζητήματα από τη νέα κυβέρνηση αποτελούν:
η πάταξη του παραεμπορίου, η αναγνώριση της εποχικότητας, η μείωση στα κατώτερα δυνατά του ΦΠΑ, ασφαλιστικά ζητήματα με το ΤΕΒΕ, ΙΚΑ και ΤΑΞΥ, άμεση έναρξη κοινωνικού τουρισμού, διευκολύνσεις βίζας από ανατολικούς λαούς και Τουρκία για τις Κυκλάδες, ακτοπλοϊκό δίκτυο με διασύνδεση Κυκλάδων και μείωση εισιτηρίων, αεροπλοΐα-επιδοτήσεις τσάρτερς και επέκταση αεροδρομίου, επανασύσταση Υπουργείου Τουρισμού και βεβαίως δημιουργία κλίματος σταθερότητας και ασφάλειας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ.ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.