Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Οι γερμανικές ταξιδιωτικές εταιρίες βλέπουν αύξηση των κρατήσεων προς την ΕλλάδαΦρανκφούρτη, Γερμανία
Αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα αναμένουν τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, εκτίμηση που αν επιβεβαιωθεί θα στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο και την οικονομία γενικότερα.
Τον Μάιο, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και οι αεροπορικές εταιρίες στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο, καθώς οι σκηνές βίας από το.......... κέντρο της Αθήνας και τα δημοσιεύματα για κλίμα επιθετικότητας απέναντι σε Γερμανούς ώθησαν τους τουρίστες σε ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Τουρκία.

Οι ξενοδόχοι, οι αεροπορικές εταιρίες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μείωσαν τις τιμές τους κατά 30% προκειμένου να προσελκύσουν και πάλι τουρίστες στις ελληνικές παραλίες.

Όπως αναφέρει το Ρeuters, η Alltours, το πέμπτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Γερμανία, είπε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν 13% στο πρώτο μισό του Ιουνίου, χάρη στην αύξηση της διαφήμισης και των μεγάλων μειώσεων στις τιμές.

Εκπρόσωπος της Thomas Cook είπε ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αποτελεί ένα βήμα προς την σταθερότητα και τη βελτίωση του κλίματος.

Η TUI Germany ανέφερε ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα αυτή την σεζόν συνεχίζουν να παρουσιάζουν διψήφια μείωση, ωστόσο το κλίμα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα.

«Ελπίζουμε να έχουμε σημαντικές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί», είπε εκπρόσωπος της TUI Germany.
Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :