Με επείγον έγγραφό του ο υπηρεσιακός υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ζητά από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις των Περιφερειών τον καθορισμό εκείνων των περιοχών που πληρούν κάποια κριτήρια ώστε να χορηγείται το επίδομα παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών, στην προοπτική της κατάργησης του επιδόματος σε μια σειρά από περιοχές, μεταξύ των οποίων και στο νόμο Κυκλάδων
Εκτιμούμε ότι η βιασύνη του υπηρεσιακού υπουργού, μια.....
εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και χωρίς καμιά κοινοβουλευτική νομιμοποίηση, είναι μια καθαρά αντιλαϊκή πολιτική πράξη ενταγμένη στη λογική της περαιτέρω αφαίμαξης του πενιχρού εισοδήματος που έχει απομείνει στους δημοσίους υπαλλήλους.
Ταυτόχρονα θέλουμε να επισημάνουμε και κάποιες άλλες παραμέτρους που αφορούν στις ζωές των εργαζομένωνκαι οι κυβερνήσεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε αποσιωπούν συστηματικά. Σε αυτά τα μέρη υπηρετούν κυρίως νέοι εργαζόμενοι, που προέρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας και οι οποίοι με το μισθολόγιο – φτωχολόγιο αδυνατούν να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες. Το κόστος ζωής είναι ιδιαίτερα υψηλό, λόγω της απομόνωσης των νησιών και του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, αλλά και λόγω των καρτέλ που λειτουργούν ανενόχλητα εις βάρος των λαϊκών εισοδημάτων. Περαιτέρω μείωση των μισθών θα οδηγήσει σε εγκατάλειψη των νησιών μας με αποδιοργάνωση και υπολειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών. Είναι πρακτικά αδύνατο να επιβιώσει ένα εργαζόμενος με 600 ευρώ, μακριά από τον τόπο του και με το υπάρχον κόστος διαβίωσης στα νησιά των Κυκλάδων.
Όσο για τη συχνότητα των δρομολογίων, παρατηρείται η μείωσή τους από χρόνο σε χρόνο, ακόμη και για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων την Ερμούπολη, αλλά και όπου υπάρχουν πλοία οι κάτοικοι των Κυκλάδων δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω των πανάκριβων επιδοτούμενων εισιτηρίων. Αντίστοιχα οι υπηρεσίες υγείας των νησιών καταρρέουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο της Σύρου που υπολειτουργεί, αδυνατώντας να πληρώσει τις εφημερίες των γιατρών, με αποτέλεσμα κάθε σοβαρό περιστατικό να μεταφέρεται στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση η νησιωτικότητα, σε συνθήκες οικονομικές κρίσης, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την ηπειρωτική Ελλάδα, οξύνει το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα και όλους τους εργαζομένους σε κοινό αγώνα, για την διατήρηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του Ν. Κυκλάδων, αλλά και την ανατροπή της πολιτικής της μαύρης συμμαχίας του κεφαλαίου.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ –ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ, Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου