Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2011

Η Νάξος που δε θέλουμε

Ζούμε σε μια εποχή που το νησί μας επιβάλλεται να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα απέναντι στους τουρίστες που το επισκέπτονται αφού όλοι ανεξαιρέτως περιμένουμε το «ζεστό χρήμα» του τουρισμού για να ανακάμψουμε και να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το άμεσο τουλάχιστον μέλλον μας.
Επίσης ζούμε σε μια περίοδο που πολύς λόγος γίνεται για τη διαχείριση απορριμμάτων, για το πρόβλημα των σκουπιδιών, για το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον κλπ.
Η εικόνα που συναντούσαν οι επισκέπτες μας την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 στην περιοχή που συνδέει το Lagos Mare με το δρόμο Αγίου Αρσενίου – Αγίας Άννας (βενζινάδικο Χαρανά), φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.
Ναι, καλά βλέπετε. Είχαν βάλει φωτιά στα σκουπίδια που κάποιοι ασυνείδητοι αφήνουν στο συγκεκριμένο μέρος. Και παραμένουν οι ίδιοι ασυνείδητοι εδώ και...... πολλά χρόνια αφού τα «ψηφαράκια» δεν άφησαν κανένα αρμόδιο Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο να τους επιβάλλει κάποιο πρόστιμο.

Το θέμα όμως είναι ποιος ιδιώτης ή αρμόδιος «καρεκλοκένταυρος» αποφάσισε να κάψει τα σκουπίδια εν μέσω τουριστικής περιόδου προκειμένου να λύσει έτσι το πρόβλημα. Δε φαντάζομαι να έγινε εν γνώσει του Δημάρχου αλλά σίγουρα κάποιος πρέπει να το ψάξει και να μας πει ποιος ή ποιοι ήταν οι ευσυνείδητοι Ναξιώτες που το έκαναν.

Τα αποκαΐδια θα είναι σε κοινή θέα για πολλές μέρες προκαλώντας άσχημα σχόλια για το νησί μας από όλους όσους έχουν την ατυχία να περάσουν από το συγκεκριμένο μέρος. Μήπως λοιπόν πρέπει κάποια στιγμή να μπει μια τάξη και κάποιοι επιτέλους να πληρώσουν τη χαζομάρα τους, την ανευθυνότητα ή την επιπολαιότητά τους; Εκτός και αν αυτή η ενέργεια είναι μέρος από τα «νέα ήθη» και τη «νέα τάξη πραγμάτων» οπότε απλά θα πρέπει να τα συνηθίσουμε….
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

14 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΞΕΡΕΙ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΩΝΤΑΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΩΝ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ "ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ" ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.
Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΚΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ) ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι ετσι καλα θα παει !

Ανώνυμος είπε...

τουλαχιστον αυτος ο κυριος που λες, τρεχει και ασχολειται..
κατι που δεν εκαναν αλλοι τοσα χρονια..

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΩΣΤΑ. ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΜΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΤΡΕΧΕΙ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ; ΟΙ ΚΥΡΙΛΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΧΛΙΔΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΓΥΦΤΟΙ, ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ανώνυμος είπε...

τρεχει τι τρεχει παλικαρια, Μαραθωνοδρομος είναι? Μικρορουσφετακια κανει να δειξει στο Δημαρχο πως αξιζει τη καρεκλα

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ... ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΡΙΞΤΕ ΚΑΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΜΕΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΝΟΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ?

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι το θέμα της ανάρτησης είχε να κάνει με τους άθλιους συμπολίτες μας που όπου τους βολεύει (μακριά από την ιδιοκτησία τους φυσικά) δημιουργούν και μια χαβούζα.
Εσείς οι σχολιαστές με τι καταπιάνεστε; Με το ποιος είναι πιο κατάλληλος νατρέχει να μαζέψει την αυθαιρεσία μας;
Ποιος σας είπε ότι ο Δήμος οφείλει να κάνει το σκουπιδιάρη κάθε ενός από εμάς που αποφασίζει να πετάξει ότι δεν χρειάζεται όπου υπάρχει ξηρά (ή θάλασσα...).
Λείπει η παιδεία είναι προφανές και σε αυτό δεν φταίνε μόνο τα σχολεία μας...

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο τελευταίος. τελικά ας μας πει κάποιος ποιος ήταν ο υπεύθυνος για αυτό που έγινε. Ας γίνει τώρα μια αρχή και να πληρώσει τη μαλακία που έκανε. Όχι απαραίτητα με χρήμα αλλά με τη δημόσια κατακραυγή.
Και όσο για την ανάρτηση τα λέει όλα. Για τα απείραχτα ψηαφαράκια του Κόκοτα και του Μαράκη μέχρι την αδιαφορία του Μαργαρίτη και των υπολοίπων.

Ανώνυμος είπε...

KALA ENTAKSEI OLA TA GOUROUNIA STIN IDIA GOURNA TRONE ,PALIO KAI SOSTO RHTO

Ανώνυμος είπε...

KΥΡΙΕ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

υπευθυνοι ειναι αυτοι που αναλαβαν την εξουσια για να διορθωσουν υποτιθεται την κατασταση και τελικα ειναι πολυ χειροτεροι απο τον χοντρο,και πολυ πιο διψασμενοι gia doja kai efe

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΨΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΑΞΟ ΘΕΛΑΜΕ ΠΗΡΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ