Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Η τοιχογραφία του WD στο Αλυκό της Νάξου, ανάμεσα στις 7 καλύτερες διεθνώς τον Ιούλιο 2018

Η τοιχογραφία του WD, ο γνωστός καλλιτέχνης Wild Drawing, που φιλοτέχνησε στην ερειπωμένη οικοδομή στο Αλυκό της Νάξου, διακρίθηκε ανάμεσα στις 7 καλύτερες διεθνώς για τον μήνα Ιούλιο 2018, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα “Street Art Today”:


O WD που είχε φτιάξει κάποιες τοιχογραφίες το 2015 στο πέρασμα του από τη Νάξο, επανήλθε εφέτος ως επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Νάξου για να δημιουργήσει αυτή τη φορά 8 νέες πολύχρωμες τοιχογραφίες στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης “Around & Abound” με επίκεντρο τον.... Πύργο Μπαζαίου, όπου βρίσκονται και άλλα ζωγραφικά έργα του.

O WD γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαλί της Ινδονησίας κι έχει πτυχία στις Καλές Τέχνες και στις Εφαρμοσμένες Τέχνες. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις κι έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ή graffiti / street art φεστιβάλ, σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό του background Ανατολής - Δύσης συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο κι αυτό είναι που κάνει τα έργα του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Η δουλειά του που χαρακτηρίζεται από στοιχεία ρεαλισμού, κυρίως αναμορφική, είναι επηρεασμένη από Comics, Graphic Novels και Fantasy Art ενώ κοινωνικά φαινόμενα, lifestyle, φύση και τέχνη αποτελούν πηγές έμπνευσής του. Αυτό που αγαπάει στο δρόμο είναι η ελευθερία έκφρασης, η επικοινωνία του με τον κόσμο και βέβαια το γεγονός ότι η Street Art είναι προσβάσιμη στον οποιοδήποτε χωρίς κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτισμικούς ή άλλους περιορισμούς. Επιπλέον, μέσα από τη δουλειά του στο δρόμο έχει την ευκαιρία να μιλήσει για το μεγάλο θέμα της επανοικειοποίησης του Δημόσιου Χώρου. Όλα αυτά αντισταθμίζουν τον εφήμερο χαρακτήρα της τέχνης του, αν τον ενδιέφερε άλλωστε να κάνει έργα που να αντέχουν στο χρόνο, θα έκανε μόνο ζωγραφικούς πίνακες. Ο WD ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :