Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018

Ο Περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο μαζί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, στην Κάρπαθο

Στην Κάρπαθο  για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, μετέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου.
Συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου, Γιάννη Μηνατσή, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Μπαριανάκη, ο Περιφερειάρχης μετέβη την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στο χωριό Μενετές, όπου παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβροσίου.
Ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Περιφερειάρχης υποδέχτηκε στην ......Όλυμπο Καρπάθου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος μετέβη το νησί για τον εορτασμό, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο,  τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 Ο κ. Χατζημάρκος παρακολούθησε την Δοξολογία που εψάλη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο του Ολυμπίτη λαϊκού ζωγράφου Νικολάου Χατζηβασίλη, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την συνοδεία του, ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης. Το μεσημέρι παρακάθισε σε  γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας η  Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

Ο φετινός εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου, συνέπεσε με την απελευθέρωση από τις τουρκικές αρχές των δύο αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αφορμή το γεγονός, ο Περιφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, όπου ολόκληρο το Αιγαίο γιορτάζει, αποκτά άλλη διάσταση, πιο εσωτερική και κατανυκτική, σε ένα νησί, όπως η Κάρπαθος.   Σε ένα τόπο ιδιαίτερο, οι λιγοστοί πλέον μόνιμοι κάτοικοι της ιστορικής Ολύμπου, μας χάρισαν συγκίνηση, περηφάνια και αγάπη. Ο φετινός εορτασμός μας επιφύλαξε μια καλή είδηση: της επιστροφής στην πατρίδα των δύο αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατήθηκαν άδικα επί 167 ημέρες σε τουρκικές φυλακές. Η εξέλιξη αυτή διαμόρφωσε  σε όλους μας ένα κλίμα ευφορίας, που το συνοδεύει η αίσθηση της ασφάλειας. Αυτή την αίσθηση που οι νησιώτες μας έχουν ανάγκη, ειδικά μετά τα τελευταία περιστατικά στην Λέρο».

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :