Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2018

Θεατρική παράσταση με τον Λ Ελευθερίου «Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος»

Κυριακή, 19 Αυγούστου, 21:00, Αθλοθέατρο Φιλωτίου «Εμμανουήλ Ψαρράς»
     Μια συναρπαστική παράσταση που αφηγείται την ιστορία ενός μετανάστη και αποτελεί αναφορά στην Ελληνική κοινωνία και στην ξενιτιά, στις σχέσεις των λαών, στην ίδια την ζωή!
Η ιστορία του Στάμου είναι η ιστορία ενός νέου, που κατατρεγμένος από το καθεστώς του κράτους και του παρακράτους που τον πιέζει να υπογράψει δήλωση μετανοίας, καθώς ο πατέρας του ήταν πολιτικός κρατούμενος, αρνείται και αποφασίζει να πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς, ως εργάτης σε ορυχείο. Η μόνη άμεση επαφή με την πατρίδα είναι το ραδιόφωνο κι η εκπομπή για τους μετανάστες.
   Στο σπίτι που μένει, μένουν κι άλλοι μετανάστες, ο καθένας με τον δικό του καημό, τη δική του ιστορία. Κι έτσι τα ελληνικά τραγούδια γίνονται και δικά τους, γίνονται η γέφυρα που θα τους συνδέσει, θα τους βοηθήσει να γνωριστούν, να μάθει ο ένας την ιστορία του άλλου και να δουν πόσο ίδιοι είναι τελικά, κάτω από την αντικειμενική διαφορετικότητά τους και τελικά να πάψουν να .....είναι «ΞΕΝΟΙ»!
Παίζουν: Λευτέρης Ελευθερίου, Γιώργος Σουξές
Συμμετέχουν: Φωνή Εκφωνητή: Νίκος Μενεμένογλου, Φωνή Φράου Γκρίτε: Ίρις Τσιμπρή
Συντελεστές: Σκηνοθεσία & Θεατρική Προσαρμογή: Γιώργος Σουξές
Κείμενο: Θανάσης Σκρουμπέλος. Σκηνικά - Κουστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη. Κινησιολογία: Βάσια Αγγελίδου. Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Χαραλάμπους. Ηχητικά εφέ: Γιώργος Ζιώτας, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίρις Τσιμπρή. Φωτογραφίες: Γιούλη Γεωργαντίδου. Σχεδιασμός αφίσας: Νίκος Γουζιλόπουλος.
Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη.
Οργάνωση Παραγωγής: Χρυσάνθη Γεωργαντίδου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :