Παρασκευή, Αυγούστου 10, 2018

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΙΜΩΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΖΩΩΝ!


Θλίψη και οργή προκαλεί η ανοιχτή επιστολή φορέων της Κιμώλου , http://www.naxostimes.gr/kyklades/16478-foreis-kai-katoikoi-tis-kimolou-gia-to-pastoyroma-anagkaia-energeia-gia-ton-kyklo-tis-zois με την οποία καταβάλλεται αγωνιώδης προσπάθεια να συγκαλυφθεί και δικαιολογηθεί μια απίστευτη πράξη που παραπέμπει στο βασανισμό χιλιάδων ζώων .
Επικαλούνται την παράδοση στο όνομα της οποίας έχουν γίνει μερικά απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο κόσμο .

Και οι σκλάβοι παράδοση χιλιετηρίδων ήταν αλλά καταργήθηκε .

Και το να καίγονται οι άνθρωποι στην πυρά παράδοση ετών ήταν αλλά καταργήθηκε.

Και οι διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων παράδοση ήταν αλλά.... καταργήθηκαν ή πρέπει να καταργηθούν .

Και η φρίκη της παράδοσης του βασανισμού των ζώων μέσω του παστουρώματος πρέπει να καταργηθεί .

Οφείλουμε απο τις παραδόσεις να κρατάμε εκείνες που είναι καλές , που προάγουν τον πολιτισμό μας, και να αποβάλλουμε εκείνες που παραπέμπουν σε μεσαιωνισμό και βασανισμό άλλων πλασμάτων.



Τα συρματοπλέγματα , το δέσιμο των άκρων των ζώων με οποιοδήποτε τρόπο, η απίστευτη κακοποίησή τους , δεν μπορεί να επικαλούνται απο κάποιους για να "συνεχιστεί ο κύκλος ζωής" για τους μεν που όμως είναι κύκλος θανάτου και βάναυσης κακομεταχείρισης για τους δε.

Δεν μπορεί αυτές οι αντιλήψεις και πρακτικές να υπάρχουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2018 .

Είναι απίστευτη η κυνικότητα του κειμένου της ανοιχτής επιστολής φορέων της Κιμώλου και το αίτημά τους να επιτραπεί θεσμικά ο βασανισμός των ζώων .



Το παστούρωμα πρέπει να σταματήσει και ο νόμος που το απαγορεύει πρέπει να εφαρμοστεί από τις αρμόδιες αρχές .

Ας δέσει ο οποιοσδήποτε για μια μόνο μέρα και όχι για όλη του τη ζωή τα πόδια του μεταξύ τους ,ή το κεφάλι του με τα πόδια , να μην μπορεί να αντιδράσει , να κινηθεί , να αναζητήσει τροφή , νερό , να προστατευθεί για να καταλάβει τη μαρτυρική ζωή αυτών των πλασμάτων και πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που τους κάνουν

Όσον αφορά τα φαιδρά περί κρατικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων που παίρνουν δήθεν οι φιλοζωικοί οργανισμοί γελάει και το παρδαλό κατσίκι , αν δεν είναι παστουρωμένο .



Οι κτηνοτρόφοι να συνοδεύουν τα ζώα τους όταν τα βγάζουν για βοσκή ώστε να τα επιβλέπουν και να μη κάνουν καταστροφές σε καλλιέργειες, ούτε να φεύγουν ανεξέλεγκτα. Το επάγγελμα του βοσκού είναι όχι απλά παραδοσιακό αλλά αρχαίο και καμιά ντροπή δε φέρει η άσκησή του.

Ποτέ καμία κοινωνία δεν καταστράφηκε από την κατάργηση του βασανισμού και της κακοποίησης. Αντιθέτως, προόδευσε και ευημέρευσε!



Οχι, ο   κύκλος της ζωής δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον βασανισμό του άλλου .
 
Το παστούρωμα των ζώων πρέπει να καταργηθεί εδώ και τώρα .
 
 
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής Σαρωνικού

Ε.Σ.Π.Ι.
DREAMDANCERS

 

 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

......κόπτονται για την κακομεταχείριση των ζώων, όταν το μόνο πραγματικό τους κίνητρο είναι η είσπραξη και διαχείριση κρατικών και ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων.ΦΙΛΟΖΩΪΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ,ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.