Τρίτη, Αυγούστου 14, 2018

Ανίκανοι ή ανεύθυνοι; Ή μήπως και τα δύο;

Ο Δήμαρχος,  κ. Μαργαρίτης και ο αρμόδιος για τη διαχείριση των υδάτων αντιδήμαρχος κ. Πολυκρέτης προσπαθούν μάταια να πείσουν ότι διαχειρίζονται υπεύθυνα το νερό, ότι τα έχουν κάνει όλα καλά και διαβεβαιώνουν, ότι το νερό που παρέχεται στους δημότες και τους επισκέπτες είναι καθ’ όλα κατάλληλο.

        Η πλειοψηφία Μαργαρίτη κάθε χρόνο εισηγείται και ψηφίζει εργολαβία ελεγκτή δεξαμενών και πηγών της Νάξου, ετήσιου κόστους 24.400 ευρώ, με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων :

«τη διαρκή παρακολούθηση και καταγραφή αναγκών και καθημερινή ενημέρωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για κάθε περίπτωση δολιοφθοράς ή βλάβης, τον έλεγχο ασφάλειας εγκαταστάσεων ύδρευσης (αντλιοστασίων και δεξαμενών) και του περιβάλλοντος χώρου και..... τον έλεγχο, καθαρισμό, συντήρηση, κουφωμάτων και κάθε είδους καλυμμάτων

         Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση στο αντλιοστάσιο κοντά στον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, που στέλνει νερό στη Χώρα, στα χωριά της δυτικής Νάξου καθώς και στις παραλίες θυμίζει περισσότερο κατεδαφιστέο κοτέτσι παρά εγκατάσταση, που αφορά νερό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπινη κατανάλωση.

         Σε επιτόπια αυτοψία, που πραγματοποιήσαμε στο αντλιοστάσιο διαπιστώσαμε (βλ. συνημμένες φωτογραφίες), ότι είναι ξέφραγο, εύκολα προσβάσιμο στον καθένα, σε πτηνά και τρωκτικά και σε σχεδόν ετοιμόρροπη κατάσταση. 

         Εν ολίγοις, αντικατοπτρίζει την γενική εικόνα της Δημοτικής Πλειοψηφίας και του κ. Μαργαρίτη.

        Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Θα αναλάβει επιτέλους κανείς την ευθύνη ή όλοι τους είναι ανεύθυνοι ;

 

Νάξος, 14 Αυγούστου 2018

 

Η Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας







 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :