Τρίτη, Ιουλίου 01, 2014

Tο πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής 1/7

Η αγορά στέλνει το δικό της μήνυμα…  Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι… Η αγορά έχει «γονατίσει» στην κυριολεξία… Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και νοικοκυριά αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να αποπληρώσουν τους υψηλούς φόρους… Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξάνονται συνεχώς…  Οι  ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγάλες / δυσβάσταχτες…
Οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων,  έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία αποπληρωμής των οφειλόμενων στα Ασφαλιστικά ταμεία ποσών.
Ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού μας κάνει λόγο «για συνεχείς φόρους και χαράτσια», ενώ δεν παραλείπει να επισημαίνει την  «συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης του......
καταναλωτικού κοινού». Και καταλήγει: «Όλα αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις.»
Με τα εισοδήματα των ιδιωτών να έχουν συρρικνωθεί δραματικά, την ανεργία να έχει διαμορφωθεί σε πρωτοφανή ύψη και την πλειονότητα των επιχειρήσεων να έχουν αποκλειστεί από τον τραπεζικό δανεισμό, είναι προφανές ότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Δεν είναι ότι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις δεν θέλουν να πληρώσουν τους φόρους τους. Απλώς, αδυνατούν πλέον.
Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Κ”
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Βαριά καμπάνια;;;
Ναι διαφημιστική καμπάνια ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μας για τους κύριους της Κυκλαδικής.
Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας σε αυτό τον ευλογημένο τόπο;
Μόνο παρατηρήσεις ξέρετε να κάνετε αν σας ασκήσει κάποιος καλοπροαίρετη κριτική. Και με τη στάση σας τον οδηγείτε να καυτηριάζει τα γραφόμενα σας που τελικά σας χαρακτηρίζουν.
Εύγε και πάλι εύγε

ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ είπε...

Παραμένεις άγνωστος και πικρόχολος. Την κριτική σε ότιδήποτε στραβό κάνουμε την δεχόμαστε και την κάνουμε πρώτοι. Δικαιολογημένα τώρα μας κράζεις γιατί η καμπάνα έγινε καμπάνια.
Ευγε και πάλι εύγε

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΤΩΝ 3:10 ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ. ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΛΩΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ... ΒΟΥΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ξυπνιτζή των 3:54μ.μ.
προτρέχεις και τα ξέρεις όλα, δες τα σχόλια σε προηγούμενη ανάρτηση για το εξώφυλλο της Κυκλαδικής την 30/6 και μετά μίλα για το αν με εξυπηρέτησε κάποιος με κολώνα της ΔΕΗ.
Κόκορα...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ. ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΟΚΟΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΣ, ΚΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις στοιχεία για την προσέλευσή μου στο Δήμο και για τις εξυπηρετήσεις που μου παρέχονται βώθρε;
Αν ναι ξεμπρόστιασέ τα.
Αν όχι απλά σώπασε.
Λάθος στόχο έβαλες.
Να είσαι σίγουρος.