Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 17/7

Ο δημοτικός σύμβουλος που πέρυσι είχε την ευκαιρία μαζί με τον δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μανώλη Μαργαρίτη, να επισκεφτεί το Ταμείο Αξιοποιήσεως Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Δημήτρης Βασαλάκης, επικεφαλής της δημοτικής Κινήσεως «Πολίτες για τα νησιά μας», ξεδιπλώνει σήμερα στην «Κ» τις σκέψεις του και αναλύει τα επιχειρήματά του ως προς το κεφαλαιώδες ζήτημα που αφορά στην εκποίηση των λιμνών της παράκτιας περιοχής του αγίου Προκοπίου. Σχολιάζει, επίσης, την ενέργεια του δημάρχου να σταματήσει την επιχειρούμενη «αποτύπωση» τής εν λόγω ,περιοχής για λογαριασμό της ΕΤΑΔ, από τον ιδιώτη τοπογράφο μηχανικό Σταμάτη Δασκαλάκη. Και εμφαντικά, τονίζει: «Όσο παραμένει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ η περιοχή αυτή, είναι προς πώληση. Δεν έχει κάνει τίποτε μέχρι σήμερα ο δήμος…»
Ο Δημήτρης Βασαλάκης εξιστορεί τα γεγονότα του περυσινού φθινοπώρου. Δεν μασάει τα λόγια του. Παρατηρεί, σχολιάζει και «καρφώνει» πρόσωπα και πράγματα – καταστάσεις..
Το περσινό φθινόπωρο ήτανε που πήγα στο ΤΑΙΠΕΔ… Το να πηγαίνει ο δήμαρχος να κάνει πολιτική προσωπική και .....
να γυρίζει να λέει «όλα καλά!», δε λέει τίποτε. Πρέπει να πηγαίνουν μαζί του και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να ελέγχουν και να ακούνε τι συζητείται εκεί.   
Δική μας πρόταση στο συμβούλιο ήταν να γίνει μια διαπαραταξιακή και να επισκεφτεί το ΤΑΙΠΕΔ. Και είχε δεσμευτεί γι’ αυτό η δημοτική αρχή. Η απόφαση υπάρχει.
Εγώ πίστευα ότι από την στιγμή που είχε αποφασιστεί η σύσταση της διαπαραταξιακής επιτροπής, τότε που εμείς είχαμε προκαλέσει το συζήτηση για το Τ.Α.Ι.Πε.Δ. και είχαμε κάνει πρόταση της διαπαραταξιακής επιτροπής για το θέμα των λιμνών και άλλων περιοχών του δήμου μας που είναι στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ.
Είχαμε πει να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή της εκποίησης αυτών των περιοχών. Χαρακτηριστικά, κατά την τοποθέτησή μας στο συμβούλιο, είχαμε επισημάνει ότι «το ΤΑΙΠΕΔ είναι μια εταιρεία που έχει αναλάβει να πουλήσει. Αυτό είναι θέμα πολιτικό.
Το πρώτο που θέσαμε τότε ήταν να πάμε πρώτα στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης κ.λπ. - στα υπουργεία δηλ. που εμπλέκονται στην εκποίηση των περιοχών / ακινήτων σε άγιο Προκόπιο, Καλαντό, Αλυκή και Ηρακλειά ούτως ώστε οι περιοχές αυτές να απενταχθούν από τον ήδη δρομολογηθέντα σχεδιασμό της συγκυβέρνησης του μνημονίου και συνεπώς το ΤΑΙΠΕΔ.
Τότε λοιπόν που πάρθηκε αυτή η απόφαση – Παρασκευή πρέπει να ήτανε – εγώ πήρα την απόφαση εκπροσωπώντας την «Κίνηση των Πολιτών για τα νησιά μας» να πάω στην Αθήνα δυο μέρες αργότερα, δηλ. την Δευτέρα.
Ο κ. Μαργαρίτης ήδη είχε κλείσει συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ και είπα τότε, «άρα, θα ενεργοποιήσει την επιτροπή να πάμε. Και παίρνω τηλέφωνο και λέω, «αν πάτε στο ΤΑΙΠΕΔ, κι εγώ μαζί. Δεν είχε ενεργοποιήσει όμως ο δήμαρχος καμία επιτροπή. Οπότε πήγα εκεί και βρέθηκα μόνος μου. Και μάλιστα του είπα, «οι άλλοι;». Λέει, «δεν ήρθε κανείς». Δεν πήγε κανείς, Γιάννη, γιατί απλούστατα δεν τους είχε υλοποιήσει. Αυτά πρέπει να λέγονται και να γράφονται.
Βρέθηκα μόνος μου, Γιάννη, σε σημείο να μου λένε ότι, «τι πήγες να κάνεις μόνος σου;». Μα, εγώ δεν πήγα για να είμαι μόνος μου, πήγα για να είμαστε εκεί όλες οι παρατάξεις όπως είχαμε συμφωνήσει στο δημοτικό συμβούλιο.
Πήγαμε λοιπόν εκεί…, εγώ είχα και όλα τα σχετικά στοιχεία της υπόθεσης μαζί μου…, δηλαδή με το χαρτί εκείνο που τότε βρήκαμε στο διαδίκτυο σύμφωνα με το οποίο οι περιοχές που σου προανέφερα βγαίνανε στο σφυρί, και μας είπαν οι αρμόδιοι, «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Λέω, «πώς δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα; Έχουν βγει αυτά τα πράγματα στο διαδίκτυο…». «Τι έχει βγει στο διαδίκτυο;» ήταν το σχόλιό τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Κ”
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :