Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 22/7

Το κεφάλαιο ΚΕ.Γ.Ε. Νάξου ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να το χάσουμε, ως δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, μέσα από την χούφτα μας χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι…
Το «ανοίξαμε» προ ετών…
Το «πιάσαμε»… Και πιάσαμε να το «δουλέψουμε»…
Εμπόδια υπήρξαν. Όχι μεγάλα. Για εμπόδια αντικειμενικά, κάνουμε λόγο…
Το ξετυλίξαμε το κουβάρι. Και το ξετυλίξαμε καλά, σε πρώτο χρόνο, θα λέγαμε. Δεν συνεχίσαμε, όμως, το ίδιο καλά. Αναφερόμαστε στις μέρες εκείνες που η δημιουργία βοτανικού κήπου στην περιοχή Κακνάδος Σαγκρίου είχε γίνει το μεγάλο ζητούμενο για την επανεκλεγείσα δημοτική αρχή.
Αποφάσεις, ως δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων είχαμε στα χέρια μας. Πελαγοδρομήσαμε όμως τότε που δεν θα ....
έπρεπε…
Κέντρο Γεωργικής Εκπαιδεύσεως ήθελαν στο Σαγκρί, στην θέση Κακνάδος, ήθελαν οι του ΟΓΕΕΚΑ (Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως Καταρτίσεως και Απασχολήσεως) «Δήμητρα», για να μας παραχωρήσουν τις γνωστές κτηριακές εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ, στην Χώρα.
Με δεδομένο το γεγονός ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» ο ημέτερος δήμος ασφαλώς και δεν είχε την οικονομική ευχέρεια να «τρέξει» πολύ γρήγορα την συγκεκριμένη ανταλλαγή, μια ανταλλαγή που δεν την επέλεξε όμως... Γνωστόν είναι ότι ο δήμαρχος Εμμ. Μαργαρίτης επέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην δική του επιλογή - στην δημιουργία για λογαριασμό του ΟΓΕΕΚΑ, στον Κακνάδο, «βοτανικού κήπου».
Η «υπόθεση ΚΕΓΕ, στο Σαγκρί» έκτοτε, πότε «πάγωνε» και πότε «ξεπάγωνε»…
Τα τελευταία γεγονότα που «σημάδεψαν» το εν λόγω υψίστης σημασίας για το νησί μας, για το νησί μας και τις Μικρές Κυκλάδες, για τον νομό Κυκλάδων αλλά και για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κεφάλαιο – την δημιουργία Κέντρου Γεωργικής Εκπαιδεύσεως στο Σαγκρί  που τα λειτουργούσε για όλα τα νησιά της περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως Αγροτικό Σχολείο, αλλά και ως μονάδα πιστοποιήσεως αγροτικών προϊόντων, είναι και τα ακόλουθα:
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Κ”
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :