Σάββατο, Μαρτίου 24, 2012

“ΠΑΡ΄ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ” ΔΙΚΤΥΟ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Blog: http://partoalliosnaxos.blogspot.com
Στα χρόνια των “ισχνών αγελάδων” που διανύουμε, οι δυνατότητες να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας ολοένα συρρικνώνονται. Το χρήμα, ως μέσο συναλλαγής, τείνει να εξαφανιστεί από τα χέρια των παραγωγικών τάξεων και σωρεύεται, απροκάλυπτα πια, στις τσέπες των ολίγων. Παραμένοντας παθητικοί, γινόμαστε άμεσα συνυπεύθυνοι. Επιβάλλεται ν’ ανοιχτεί ένας δρόμος, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τη δράση μας τον παραλογισμό που ζούμε.
Σκοπός του Δικτύου “Πάρ ‘το αλλιώς” είναι η...... ανάπτυξη ενός εναλλακτικού τρόπου λειτουργίας μεταξύ των μελών, για την κάλυψη κάποιων από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας – με βάση τις αληθινές ανάγκες και όχι το πνεύμα καταναλωτισμού. Πρόθεσή μας, να προωθήσουμε τα τοπικά προϊόντα, αγροτικά και κτηνοτροφικά, μέσω της ανταλλαγής, καθώς και να συνεισφέρουμε στα “επιπλέον” της καθημερινής ζωής: ρουχισμό, οικιακό εξοπλισμό, τεχνικές γνώσεις, μαθήματα, χειρωνακτικές εργασίες, υποστήριξη σε πρακτικά θέματα, αγαθά πολιτισμού, γνώσης και ψυχαγωγίας, κ.ά.

Καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί. Οι ανταλλαγές θα γίνονται με απευθείας συνεννόηση μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών, χωρίς να παρεμβαίνει κάποιου είδους νόμισμα, σε πλαίσιο καλής θέλησης και “καθαρών” προθέσεων.

Ελάτε να δράσουμε συλλογικά!

Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που συμφωνεί με τις παραπάνω αρχές να συμμετέχει ενεργά σε αυτό το εγχείρημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πολίτες ενωμένοι σαν γροθιά δυνατή, όχι επαίτες με ανοιχτό το χέρι!





_____________________________________________________________________________________________

Θα μας βρείτε στην ΚΛΙΜΑΚΑ κάθε Τρίτη και Σάββατο 18.00-21.00. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email (partoalliosnaxos@gmail.com) ή στο τηλ. 6949802948.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :