Τρίτη, Μαρτίου 27, 2012

Συνάντηση για το «σμυρίγλι»

Συνάντηση με αντικείμενο την ποσότητα σμύριδας που πρόκειται να παραλάβει το κράτος για το έτος 2012 από τους σμυριδορίκτες, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, υπεύθυνου για θέματα ενεργείας, κ. Γιάννη Μανιάτη, την Δευτέρα 26 Μαρτίου.
Στην συνάντηση εκτός από τον αρμόδιο Υφυπουργό συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Μαργαρίτης Μανόλης και οι εκπρόσωποι των σμυριδεργατών Δήμος Σιδέρης και Μελισσουργός Δημήτρης. Παρόντες ήταν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, οι οποίοι είναι γνώστες και........ χειριστές επί σειρά ετών του θέματος της σμύριδας.

Τόσο ο Βουλευτής όσο και ο Δήμαρχος καθώς και οι εκπρόσωποι των σμυριδεργατών ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για το πρόβλημα που δημιουργείται στην ασφαλιστική κάλυψη των σμυριδεργατών, με την δραστική μείωση της ποσότητας του σμυριγλιού που έχει προγραμματίσει να παραλάβει το κράτος την φετινή χρονιά.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου κατέθεσαν ρεαλιστικές προτάσεις με σκοπό να εξοικονομηθούν πόροι και να διατεθούν για την παραλαβή μεγαλύτερης ποσότητας σμυριγλιού.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε το γεγονός της εκδήλωσης – μετά από πολλά χρόνια – έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος για την σμύριδα εκ μέρους αξιόπιστων μεταλλευτικών εταιρειών.

Από την πλευρά του Υπουργείου επισημάνθηκε το γεγονός της μείωσης του προϋπολογισμού και των δραστικών περικοπών, που επιβλήθηκαν εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και υποστηρίχτηκε ότι είναι ανέφικτο να παραληφθούν οι ποσότητες της σμύριδας που αγόραζε το κράτος πριν από την κρίση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πρόταση του Βουλευτή προς τον Υφυπουργό, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Σύμφωνα με την πρόταση, το Υπουργείο δεσμεύτηκε εντός των δέκα προσεχών ημερών, να εξετάσει όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν και να ανακοινώσει την ελάχιστη ποσότητα σμύριδας που θα παραλάβει καθώς και τα περιθώρια για αύξηση της ποσότητας εντός του 2012.

Αυτό που προέκυψε από την συνάντηση είναι ότι, η ποσότητα των 3.000 τόνων σμύριδας που είχε αποφασιστεί να αγοραστεί το 2012, θα αυξηθεί έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την ασφαλιστική κάλυψη των σμυριδεργατών.





Παναγιώτης Ρήγας

Βουλευτής Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ

Στρ. Παπάγου & Σικίνου 2, 84100 Ερμούπολη-Σύρος, Τηλ.:22810 84789, 22810 87300, Fax:22810 85111

Βουλής 4, 10562 Αθήνα, Τηλ.:210 3706377, Fax:210 3706577

E-mail: p.rigas@parliament.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :