Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Άποψη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τραγαίας Νάξου στην πρόταση για εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στις θέσεις Καβαλάρη, Κουμαρά Αγιασού, Στρωτή.

Πληροφορηθήκαμε ότι έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής αίτημα κατασκευής αιολικού πάρκου στις προαναφερόμενες περιοχές της νότιας Νάξου.
Κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του συλλόγου μας το διοικητικό συμβούλιο έπειτα από διαλογική συζήτηση έλαβε ομόφωνα την 135/2011 απόφασή που έχει ως εξής:
Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών «τεράτων» και η διάνοιξη μεγάλων δρόμων επάνω στα αναφερόμενα βουνά θα επιφέρει τεράστιες οικολογικές καταστροφές στο μεγαλύτερο παρθένο οικοσύστημα της Νάξου. Συγκεκριμένα:
1. Η Νότια Νάξος και ειδικά οι.......... αναφερόμενες περιοχές είναι τόποι αναπαραγωγής του ενδημικού θηράματος (πέρδικας, λαγού και αγριοκούνελου).
2. Η περιοχή Καβαλάρης και όλο το νότιο τμήμα του, βρίσκεται πάνω στον μεταναστευτικό άξονα των αποδημητικών πουλιών του Αιγαίου.
3. Στις περιοχές υπάρχουν και φωλιάζουν όρνια, μοναδικά είδη στο Αιγαίο.
4. Η περιοχή Καβαλάρης, Στρωτή και η Λίμνη της Αγιασσού είναι χαρακτηρισμένες περιοχές NATURA2.
5. Στις περιοχές της Αγιασσού, Καβαλάρη και Στρωτής θα υπάρξει καταστροφή του πλούσιου δάσους με αγριοκέδρους και της σπάνιας χλωρίδας τους .
6. Θα υπάρξει καταστροφή του υδροβιότοπου της λίμνη της Αγιασσού από τους θορύβους των ανεμογεννητριών και της εναλλαγής σκιάς φωτός που προκαλούν οι ανεμογεννήτριες.
7. H Χωροθέτηση των ανεμογεννητριών γίνεται ανάμεσα σε ιστορικά μνημεία όλων των ιστορικών περιόδων του Ελληνισμού (Κάστρο Απαλίρου, Πύργος Χειμάρρου, ακρόπολη Πανόρμου,Παναγιά Αρχατού, Παναγιά της Γυαλούς, Άγιος Σώζων της Γιαλούς κλπ).
8. Θα καταστραφεί η κτηνοτροφική και η μελισσοκομική παραγωγή της περιοχής.
9. Πλήττεται το τουριστικό προϊόν του νησιού. Tα δε οφέλη από την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αγιασσού, Καλαντού και της Νοτιανατολικής Νάξου θα είναι πολύ μεγαλύτερα και θα αγκαλιάσουν μεγάλες ομάδες του τοπικού πληθυσμού που σήμερα πλήττεται από την ανεργία, από ότι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που θα εκμεταλλεύεται ένας ιδιώτης ή μία εταιρία.

Για τους ανωτέρω λόγους είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με οποιοδήποτε τρόπο στην καταστροφή που θα υποστούν οι περιοχές αυτές με την εγκατάσταση ενός Αιολικού Πάρκου .

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μιχαήλ Κάγκανης Σαλτερής Ανδρέας
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

13 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κόπτονται οι κυνηγοί; Έτσι κι αλλιώς τα σκοτώνουν τα ζωντανά... Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΕΦΤΟΙ ΘΑ ΤΣΙ ΒΑΛΟΥΝΕ ΕΚΙ ΑΠΑΝΩ ΝΑ ΣΑΡΤΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΧΕΣΤΕ ΚΑΤΩ.
ΓΙΑ ΗΝΤΑ FAST-TRACK ΜΙΛΑΜΕΝΕ ΤΩΡΑ.
ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΜΕΝΕ?
ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΛΗΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πόσος κόσμος έχει σκοτωθεί από κυνηγετικά όπλα κύριοι;;;;; Αλλά αυτά δεν τα λέμε γιατί ξέρουμε να λέμε ότι μας συμφέρει. Ας μη γίνει τίποτα πουθενά. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι υποκινούν τις ανακοινώσεις και τις συγκεντρώσεις. Γιατί βέβαια οι ηλίθιοι αφήνουνε να τους κάνουνε κουμάντο οι πονηροί. Δεν θα αργήσουνε να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους. Η φαγωμάρα άρχισε εκ' των έσω..... Τους πήρανε χαμπάρι Θα πέσουνε σκαμπίλια και μαλλιοτραβήγματα που θα πάει σύννεφο. Κάτσε και θα δείτε.....

Ανώνυμος είπε...

Ο κυνηγετικός σύλλογος της Νάξου πήρε θέση για τα αιολικά? Μήπως αυτοί δεν κυνηγάνε στα Κουμαρά?

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη τα ίδια καραγκοζιλίκια εμείς οι Ναξιώτες. Μια με το λιμάνι, μια με το αεροδρόμιο και τώρα με τα αιολικά πάρκα. Οι ανεμογεννήτριες για όλο τον κόσμο είναι συνώνυμο του πολιτισμού αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Άξιοι της μοίρας μας είμαστε. Πάντα οπισθοδρομικοί προκειμένου να ικανοποιήσουμε προσωπικές μας θέσεις και δεσμεύσεις.

Καλύτερα λοιπόν να μπορούν να κυνηγούν περισσότερα θηράματα παρά να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας που είναι το παγκόσμιο ζητούμενο.
Κρίμα. Ζούμε σε έναν τόπο με άπειρες δυνατότητες αλλά δυστυχώς σε αυτόν κάνουν κουμάντο Ναξιώτες.

Ανώνυμος είπε...

an ειναι δυνατον να ταιριαζουν οι ανεμογεννητριεσ με τον πολιτισμο...τι λε ρε φιλε ...
απο ποτε ο πολιτισμος ρημαζει τις δασικες περοχες και χωνει 500κυβικα μπετον στο εδαφος.?
απο ποτε ο πολιτισμος εμποδιζει την τουριστικη αναπτυξη στην αγιασο?
απο ποτε ο πολιτισμος εμποδιζει τον καθε ελευθερο ανθρωπο να κανει περιπατο, πεζοποριες,ορειβασια στον τοπο του?
απο ποτε ο πολιτισμος δεν υπολογιζει τους νομους και τις μελετες (νατουρα2000 αποσταση απο οικισμους)?

και ολα αυτα για να κονομανε καποιοι... γιατι το οφελος μας ειναι μηδενικο (οικονομικο)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΦΙΛΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ
ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΥ

Ανώνυμος είπε...

kai αμα θελεις σωνει και ντε να σωσεις το περιβαλλον αρχισε απο μονος σου να μην ρυπαινεις το περιβαλλον , σβηνε τα φωτα τα περιττα, περπατα και λιγο....μην παιρνεις το αυτοκινητο συνεχεια, ξοδευε λιγοτερο ΝΕΡΟ , γιατι αυτο ειναι το ΘΕΜΑ που θα μας απασχολησει τα επομενα χρονι.α

και οχι οι ανεμογεννητριες που θα γινουν 500 σε λιγα χρονια και δεν θα μπορεις να αναπνευσεις

ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΓΙΑΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥς ΔΙΑΣΤΑΣΗ

΄΄καποιος που δεν ειναι κυνηγος΄΄

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ Γ@ΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕ.
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΕΙΝΑΙ 65MW.
Η ΝΑΞΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ.
ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.
Η ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το έγκλημα της Κορώνου το έχετε πάρει πρέφα; Ξυπνήστε και αφήστε την δήθεν πράσινη ανάπτυξη. Αυτοί που γουστάρουν τα αιολικά είναι οι δήθεν προοδευτικοί που υπηρετούν το σύστημα.

Ενημερωθείτε λίγο και αφήστε τις αστειότητες, ακολουθείστε το παρακάτω link και θα μάθετε πολλά.

http://aiolikaparkanaxou.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΡΕ Η ΜΠΑΛΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΑ....!
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

αν αυριο καποιος παει να κοψει εναν κεδρο απο μια δασικη εκταση σε μια απο τις τοσες που εχουμε στη Ναξο, θα τον μπουζουριασουν σε δευτερολεπτα, θα τον κυνηγησει ο νομος, και θα τρεχει και δεν θα φτανει.
οι ανεμογεννητριες που για να φυτεφτουν πρεπει να κοπουν δεκαδες κεδροι .... ποιος θα κυνηγησει ... ποιους θαα κυνηγησουν... ????

Ανώνυμος είπε...

από αυτούς που θέλουν τις ανεμογενήτριες κανένας δεν θα τις βλέπει.οι κάτοικοι των χωριών θα τις βλέπου σαν.......χάρο από πάνω τους, αλλά ....σε ξένο κώλο εκατό ξυλιές.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά κανένας βούδια δε σας έχει πει πως οι ανεμογεννήτριες δεν είναι και τόσο... οικολογικές. Απλά είναι μια ευκαιρία να κονομήσουν κάποιοι λίγοι με οικολογικό μανδύα. Το χρήμα υπεράνω όλων ειδικά σε αυτό το νησί.