Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Η κυβέρνηση με την στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχει αναλάβει, στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, συγκεκριμένες και ποσοτικά προσδιορισμένες δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές μας προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας με στόχο την σωτηρία της και την διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις σημερινές και επερχόμενες γενιές.
Τα μέτρα που επιβάλλονται προκειμένου να...... επιτευχθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου είναι σκληρά, επώδυνα και δυσβάστακτα για την συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχει στηρίξει μέχρι σήμερα, όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αγνοώντας το προσωπικό, ηθικό, ψυχικό και πολιτικό κόστος που συνεπάγεται για τον κάθε βουλευτή, η ψήφιση όλων αυτών των μέτρων

Σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καλείται να ψηφίσει ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας που συνεπάγονται καινούργιες θυσίες για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι στην παρούσα συγκυρία η λήψη αυτών των μέτρων αποτελεί προαπαιτούμενο για την συνέχιση του δανεισμού της χώρας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επαπειλούμενη κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας και η ολική καταστροφή της χώρας που θα ακολουθήσει επιβάλουν την ψήφιση των μέτρων.

Ταυτόχρονα όμως εισπράττουμε την εύλογη και δίκαια αγανάκτηση των συμπολιτών μας, που υφίστανται όλες τις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, για την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και παραοικονομίας που δυστυχώς “επιβιώνουν” και σε αυτή την περίοδο.

* Επειδή η Ελληνική βουλή έχει πρόσφατα θεσπίσει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας ( π.χ. άρση τραπεζικού απορρήτου, δημοσίευση των επωνύμων και ονομάτων των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, ίδρυση αστυνομίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος κ.λ.π).
* Επειδή ορισμένοι Έλληνες πολίτες με “ελαστική” πατριωτική συνείδηση εγκληματούν κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της χώρας, αποκρύπτοντας και φυγαδεύοντας στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά.
* Επειδή οφείλουμε εκτός από υπεύθυνοι να είμαστε πρωτίστως δίκαιοι απέναντι στους Έλληνες πολίτες που απαιτούν ισονομία, δικαιοσύνη και αναλογικότητα στην κατανομή των βαρών για την σωτηρία της χώρας.
* Επειδή οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να γνωρίζουν όλους αυτούς που την ώρα του αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας βάζουν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από τον υπέρτατο εθνικό στόχο.
Για όλα τα παραπάνω

Ζητώ:

Να θέσετε στην διάθεση μου και στην διάθεση του Ελληνικού κοινοβουλίου και να δημοσιοποιήσετε:

* Τα ονόματα των φυσικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πάνω από 150.000€.
* Τα ονόματα όσων έχουν καταθέσει ποσά άνω των 100.000€ σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και αδυνατούν να τα δικαιολογήσουν βάση των εισοδημάτων που δηλώνουν μέσω των ετήσιων φορολογικών του δηλώσεων.Ο αιτών Βουλευτής

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :