Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου

Η Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου που έγινε 16/10/2011 στο Γαλάτσι αποφασίζει:
Απορρίπτει, καταδικάζει και καταγγέλλει την πολιτική που η κυβέρνηση, η ΕΕ και η τρόικα, κατ’ εντολή του μεγάλου κεφαλαίου επιβάλλουν στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, στους συνταξιούχους, στις γυναίκες, στη νεολαία. Μια πολιτική που:
Καταργεί κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, όπως η μόνιμη και σταθερή εργασία, οι κλαδικές συμβάσεις, το σταθερό ωράριο και μισθός. Το κατώτερο μεροκάματο, οι συντάξεις, το εφ’ άπαξ κ.α.
Μέσω της φορολογικής πολιτικής και της ακρίβειας τσακίζει κυριολεκτικά το βιοτικό επίπεδο του....... εργαζόμενου λαού.
Με την αλματώδη αύξηση της ανεργίας οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη εξαθλίωση. Το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών και μικροεπιχειρήσεων ρίχνει στην απόγνωση τους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους.
Με την υποχρηματοδότηση δημιουργεί ένα πεδίο αθλιότητας στον χώρο της Παιδείας, όπου καταργούνται σχολεία, κλείνουν σχολές, λείπουν εκπαιδευτικοί, αίθουσες, βιβλία. Μια παιδεία της αγοράς που θα παράγει μισοειδικευμένους και αμειβόμενους με μεροκάματα Βουλγαρίας, αυριανούς εργάτες και πτυχιούχους.
Προωθεί παραπέρα την ιδιωτικοποίηση του τομέα υγείας και περίθαλψης, την κερδοσκοπική λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας, ενώ υποχρεώνει τους εργαζόμενους και το λαό να πληρώνουν για εκατοντάδες φάρμακα και εξετάσεις που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν ή παρείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η κυβέρνηση για να περάσει την πολιτική της εκβιάζει, απειλεί, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα με την επίκληση των πιέσεων της τρόικας, της χρεωκοπίας, κτλ.
Συκοφαντεί τους αγώνες και την αντίσταση των εργαζομένων και του λαού, προσπαθεί να σηκώσει τεχνητά, διαχωριστικά αναχώματα διάσπασης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Μόνιμα, όμως καλύπτει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων του δικομματισμού, που με την πολιτική τους συνέβαλαν αποφασιστικά να οδηγηθούμε στη σημερινή δραματική για το λαό κατάσταση αλλά κύρια καλύπτει τον βασικό υπεύθυνο για την κρίση, το μεγάλο κεφάλαιο και το σύστημα του. Κρύβει πως στόχος είναι το μεγάλο κεφάλαιο να βγει από την κρίση με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες αλλά με τσακισμένο το λαό.


Η Γ. Σ. του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου καλεί όλους τους συμπατριώτες να καταδικάσουν, να αντιταχτούν, να αρνηθούν την πολιτική αυτή και σε συμπαράταξη με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα της εργατικής τάξης, των μικτών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας να πάρουν μέρος στους αγώνες για την απόκρουση και ανατροπή της πολιτικής αυτής.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν ευθυνόμαστε για την κρίση, αυτή είναι της πλουτοκρατίας.
Αρνιόμαστε να πληρώσουμε έστω κι ένα ευρώ για τα σπασμένα της κρίσης.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Είναι σωστό σύλλογοι που έχουν μέλη από όλες τις παρατάξεις να βγάζουν τέτοια ψηφίσματα; Συμφωνείτε εσείς;
Και ο Λεβογιάννης που δεν ήταν στη συνέλευση, το θυμήθηκε μετά από μια βδομάδα και τον έπιασε ο πόνος;

Ανώνυμος είπε...

Να κι αν ψηφίσατε, να κι αν δεν ψηφίσατε. Πληρώστε τώρα τη ΔΕΗ με τα χαράτσια που έρχονται και μόκο...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.