Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2011

ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΒΑΡΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του Ακη Πυρπιλίδη που μας έστειλε το φιλικό μας http://naxios.blogspot.com/ σχετικά με ένα πολύ σημαντικό οικολογικό θέμα που αφορά τόσο τη Νάξο όσο και την γειτονική μας Πάρο και τα γύρω νησιά.
Επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι το ιστορικό του θέματος θέλω να προσθέσω μερικά ακόμη στοιχεία. Η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή, τα βαρέλια είναι όντως πάρα πολλά, είναι σφραγισμένα με άγνωστο περιεχόμενο και βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια στον βυθό της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Νάξου και Πάρου(βλ. εικόνα). Είναι σωριασμένα πίσω από ένα τεράστιο υποθαλάσσιο βράχο και για αυτόν τον λόγο δεν έχουν "αλιευθεί" από ανεμότρατες όλα αυτά τα χρόνια
Οι Καλύμνιοι ψαράδες τα ανακάλυψαν εντελώς τυχαία πριν από ένα περίπου μήνα και ειδοποίησαν αμέσως το Λιμεναρχείο Νάξου. Ο Λιμενάρχης τους ζήτησε το στίγμα για να ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάσυρσης αλλά εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνες τις μέρες στην περιοχή η πρόσβαση στο σημείο ήταν αδύνατη. Τις επόμενες ημέρες έκαναν 1-2 προσπάθειες επιχειρώντας μάλιστα να τραβήξουν και φωτογραφίες αλλά λόγω της θολότητας του νερού(από την θαλασσοταραχή) δεν μπόρεσαν να τα εντοπίσουν
Η άποψη μας είναι ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα οι αρχές των δυο νησιών και να κάνουν οι είναι δυνατό ώστε να απομακρυνθεί ο άγνωστος κίνδυνος από τη Θάλασσα μας
Το άρθρο του Ακη Πυρπιλίδη
"Το θέμα είναι βαρύ κι' ασήκωτο, και η πηγή κάτι παραπάνω από έγκυρη και έμπιστη.
Μαχαίρι δίκοπο και η είδηση. Από τη μιά λες, να..... το πάρει το ποτάμι; Μήπως βλάψω τον τουρισμό; Από την άλλη σκέφτεσαι, το περβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Ενήμεροι είναι και το Λιμεναρχείο Νάξου, και το Λιμενικό Ταμείο.
Το θέμα εχει ως εξής.
Καλύμνιος δύτης σε κάποια περιοχή της Νάξου (δεν θα ήθελα να την αναφέρω προς το παρόν) βρήκε κατά δήλωσή του στο Λιμεναρχείο, 200-300 παλιά βαρέλια σε βάθος 50 μέτρων!!!
Το Λιμεναρχείο εκανε κάποιες ενέργειες για να επιβεβαιωθεί το ακριβές στίγμα, αλλά ο καλύμνιος δύτης είπε ότι δεν το εχει καταγράψει, και ότι θα μεταβεί πάλι εκεί για να το επιβεβαιώσει.
Θέλω να πιστεύω, επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, ότι το Λιμεναρχείο θα επιληφθεί τάχιστα για το περιστατικό, και ότι θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση η διάψευση. Γι' αυτό το λόγο αλλωστε το αναφέρω, και το γνωρίζω σε όλους τους συμπολίτες μου."


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

toxeres apo proto xeri alla den tovgales giati to kanate gargara min kai den piasete kana tourista ti skata enimeros kanete tote. ela ma autos toxei to enstikto tou dimosiografou.

Ανώνυμος είπε...

ρε δεν αφηνουν τα παραμυθια για το αφεντικο τους. που ειχε θολουρα στα 50 μετρα με βορια; ολοι θελουν να βγαλουν το κατιτιτους.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΞΕΡΑΔΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε ο χοντρος τοπε αμεσως. μπραβο. εσεις τι μαλακιες ειναιαυτες.τοξερατε καιδε το λεγατε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ?
ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΔΕΚΕΒΡΗΣ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ?
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ.