Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ... ΑΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι πολίτες της Σύρου πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, παρέλασαν και τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ. Παράλληλα έστειλαν ένα μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές επιλογές και στην συνοδοιπορούσα Περιφερειακή Αρχή που με την απόφασή της προσπάθησε να ακυρώσει την πραγματοποίηση της παρέλασης…
Τα γεγονότα που ζήσαμε στην πλατεία Μιαούλη, την 28η Οκτωβρίου 2011, αποδεικνύουν ότι ο Συριανός λαός, ζωντανό μέλος του υπερήφανου ελληνικού λαού, έχει αντανακλαστικά, μνήμη και......... αγωνιστικότητα.

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση, που η περιφερειακή Αρχή του Νότιου Αιγαίου με απόφασή της είχε προσπαθήσει να ακυρώσει.

Η συγκινητική παρουσία του Συριανού λαού ακύρωσε στην πράξη την ίδια την Περιφερειακή Αρχή και ανέδειξε τη σκοπιμότητα της λανθασμένης και προκλητικά άδικης απόφασής της. Η απόπειρα της Περιφερειακής Αρχής να επιρρίψει τις ευθύνες για την επιχειρηθείσα ματαίωση της παρέλασης στους εργαζομένους και τη διαμαρτυρόμενη κοινωνία μας υπήρξε αδικαιολόγητη, ύποπτη και κατακριτέα.

Ήταν προφανές ότι η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου θέλησε να «προστατεύσει» τους εκπροσώπους της παραπαίουσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να αποτρέψει την εκδήλωση της γενικευμένης διαμαρτυρίας κατά των αντιλαϊκών μέτρων που ανάλγητα εφαρμόζουν.

Δυστυχώς για αυτήν και ευτυχώς για την ιστορική επέτειο και την κοινωνία μας, οι πολίτες τίμησαν τους ήρωες του 1940 και είπαν το δικό τους ΟΧΙ στις λανθασμένες πολιτικές και αποφάσεις.

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στη Ρόδο και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειάς μας. Tο μήνυμα που στάλθηκε από παντού ήταν ότι ο λαός αντιστέκεται και η κοινωνία μας δε δέχεται κανενός είδους «κατοχή».

Τιμάμε τους ήρωες του 1940.

Το ιστορικό ΟΧΙ μας εμπνέει και μας καθοδηγεί.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Μάρκος Δαδάος

Γιώργος Παπαμανώλης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :