Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Συνυπογράφω τη διαμαρτυρία των δυο συγχωριανών μου για τα συμβάντα στη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου

Ανακοίνωση σχειτκά του πρώην βουλευτή Νίκου Ι. Λεβογιάννη
Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο του ψηφίσματος που κατέθεσαν οι δυο συμπατριώτες μου (Ελένη Αλιμπέρτη, Νικηφόρος Φιλιππουπολίτης) στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου στις 16.10.2011, γιατί δεν ήμουν παρών. Γνωρίζω μόνο όσα οι ίδιοι αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους.
Θεωρώ όμως ότι ήταν λάθος (νομικό, καταστατικό, αλλά και πολιτικό) του Προέδρου της Γεν. Συνέλευσης να αρνηθεί να το θέσει σε συζήτηση και ψηφοφορία. Η Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο όργανο κάθε Συλλογικού φορέα και......... αυτή μόνο έχει το δικαίωμα να συζητά και να αποφασίζει για ό, τιδήποτε.
Ο Πρόεδρος είχε υποχρέωση να θέσει το ψήφισμα σε συζήτηση και να τοποθετηθεί αν ήθελε ως απλό μέλος υπέρ ή κατά του ψηφίσματος ή και να προτείνει στη συνέλευση τη μη συζήτησή του. Αρμόδια να αποφασίσει όμως ήταν η συνέλευση.
Πέραν αυτού ο Πρόεδρος όφειλε επί πλέον να σεβαστεί τα δυο πρόσωπα και για τον λόγο ότι αυτά έχουν υπηρετήσει επί μακρόν τον Σύλλογο και ο ένας μάλιστα σε εποχές πολύ δύσκολες και επικίνδυνες.
Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και ο λαός μας είναι πρωτοφανής και πρωτόγνωρη και επιβάλλεται να γίνεται αυτή αντικείμενο συζήτησης, ανάλυσης και ανάδειξης σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε συνέλευση, σε κάθε συγκέντρωση. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας είναι τεράστια. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν κατ’ επέκταση και αυτοί οι ίδιοι οι εθνικοτοπικοί Σύλλογοι. Σε τελευταία ανάλυση δεν είναι λίγοι και οι συγχωριανοί μας στην Αθήνα, αλλά και στη Νάξο που έχουν φθάσει σε οικονομικό αδιέξοδο εξ αιτίας αυτής της κατάστασης.
Επί πλέον η 100χρονη ιστορία του Συλλόγου Κορωνίδας έχει να καταδείξει πολλές δράσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε συμπατριώτες μας που βρέθηκαν κάποιες φορές σε δύσκολη κατάσταση.
Συνυπογράφω τη διαμαρτυρία των δυο συμπατριωτών
Νίκος Ι. Λεβογιάννης
πρώην βουλευτής

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :