Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο στόχος που είχαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ΑΠΕΤΥΧΕ.
Η σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ξεκαθαρίζει και σήμερα με ποιανού το μέρος είναι όλες αυτές οι οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και αναρχοφασιστοειδών.
Το μίσος όλων αυτών ενάντια στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ εκφράζεται εναντίον όλων αυτών που οργανωμένα και με στόχο παλεύουν για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και εκείνων που το εκπροσωπούν στην..... Ελλάδα. Δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να χωνέψουν κάποιοι και ειδικά οι θύλακες του κράτους ότι το κοινό αίσθημα αναγνωρίζει και πιστεύει ότι μόνο το ΠΑΜΕ μπορεί και θέλει να περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις του από τους κάθε λογής προβοκάτορες και προβοκάτσιες. Αυτή την αντίληψη ήθελαν να χτυπήσουν για να πισωγυρίσουν το κίνημα, να φοβίσουν τον κόσμο να μη συμμετέχει στους αγώνες.

Ο στόχος που είχαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ΑΠΕΤΥΧΕ.

Η Κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την όλη κατάσταση.

Στη Νάξο οι εμπνευστές της ανακοίνωσης της «Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου» έδειξαν το πρόσωπό τους. Ξεκαθάρισαν με το αντικομμουνιστικό και ανιστόρητο μένος τους ποιος είναι ο αντίπαλός τους.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ παρά τις ιδεολογικές διαφορές που έχουν με τις συγκεκριμένες ομάδες ούτε στοχοποίησαν ούτε κατήγγειλαν ποτέ τη δράσης τους. Τους ενοχλεί ότι δε συμφωνούμε μαζί τους ή ότι δε στηρίζουμε τις ενέργειές τους; Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά. Οι «αυτονομίες», οι «ακτιβίστικες» δράσεις και τα «ανέξοδα για το σύστημα συνθήματα» δεν μας εκφράζουν. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Άλλωστε ποτέ σαν κόμμα δεν αποδώσαμε στο σύνολο των ανθρώπων που συμμετέχουν σ’ αυτές τις ομάδες οποιαδήποτε μομφή. Η δράση όμως των ηγεσιών τους και ο ρόλος που έπαιξαν σε διάφορες καμπές του κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς είναι ιστορικά καταγραμμένος αρνητικά για το λαϊκό κίνημα.

Όσο για τα ρουφιανέματα που μας κατηγορούν, ας διαβάζουν προσεχτικά τις ανακοινώσεις τους πριν τις βγάλουν στο διαδίκτυο. Για να δείξουν ότι έκαναν το «επαναστατικό τους καθήκον» ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ έγραφαν σε blog του νησιού:

«…Το μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης …Γράφτηκαν συνθήματα έξω από τις τράπεζες, έπεσαν αυγά και μπογιές στα γραφεία της νέας δημοκρατίας, και πορευτήκαμε όλοι μαζί μέχρι το Κέντρο Υγείας διασχίζοντας την πόλη. Στη συνέχεια το μπλοκ της Συνέλευσης και άλλοι συγκεντρωμένοι πορευτήκαμε προς την Εφορία όπου υπήρχαν μόνο τρεις απεργοσπάστες και γράφτηκαν πάλι συνθήματα και πετάχτηκαν μπογιές.
Στο τέλος μαζευτήκαμε στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Αντιμάμαλο όπου έγινε συζήτηση και εκτίμηση της κατάστασης.»

Αν μετανιώνουν ή φοβούνται γι’ αυτά που γράφουν και τα αποδίδουν σε άλλους είναι πρόβλημά τους.

Στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/10/2011 της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ αναφέρονται κατά λέξη τα εξής: «Ενημερώνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση ούτε επικροτούμε ενέργειες όπως το πέταγμα αυγών και μπογιάς.» Δεν αναφερθήκαμε ούτε αποδώσαμε τις ενέργειες αυτές σε κανένα. Εμείς ρουφιάνοι ούτε είμαστε ούτε θα γίνουμε. Οι αληθινοί επαναστάτες και αγωνιστές ούτε ρουφιάνοι είναι ούτε κουκούλες φορούν.

Οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος ακόμα και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, σε δύσκολους καιρούς, στάθηκαν χωρίς να δεχτούν να τους δέσουν ούτε τα μάτια. Ας το μάθουν καλά αυτό οι όψιμοι επαναστάτες και επαναστάτριες στη σημερινή αστική νομιμότητα.

Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι Μπελογιάννηδες, Πλουμπίδηδες, Άρη και ένα σωρό άλλους ανώνυμους και επώνυμους μάρτυρες και θύματα του αστικού κράτους και παρακράτους μόνο το ΚΚΕ βγάζει.

21-10-2011
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

"Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι Μπελογιάννηδες, Πλουμπίδηδες, Άρη και ένα σωρό άλλους ανώνυμους και επώνυμους μάρτυρες και θύματα του αστικού κράτους και παρακράτους μόνο το ΚΚΕ βγάζει."
Και γιατί αναγνωρίσατε τον Άρη Βελουχιώτη μόλις μία βδομάδα πριν; Πάνε 60 χρόνια που έχει πεθάνει από το αστικό κράτος και παρακράτος όπως λέτε.

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1346001