Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

Στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο Π. Ρήγας

Σε συνάντηση – συζήτηση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 6 Μαΐου το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Επιτροπή Βορείου Ελλάδας) συμμετείχε ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτης Ρήγας.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Επιχειρηματικής Κοινότητας της Βορείου Ελλάδας, από τους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου, της παροχής υπηρεσιών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κ.λ.π.
Ο Υφυπουργός, κ. Ρήγας, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις..... προτεραιότητες και τα μέτρα της αναπτυξιακής πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και για το νέο πρότυπο ανάπτυξης που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδό μας από την αναπτυξιακή υστέρηση και την ύφεση.

Ειδικότερα:

* Για το νέο επενδυτικό νόμο, που ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία και προβλέπει ενισχύσεις ύψους 4 δις ευρώ για το 2011
* Για τα νέα ταμεία που ενεργοποιούνται ήδη στα πλαίσια του ΕΤΕΑΝ και για νέα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία, με τα οποία ενισχύεται η επιχειρηματικότητα με χαμηλότοκα δάνεια ύψους 2,5 δις ευρώ.
* Για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και, ειδικότερα, του Επιχειρηματικού Προγράμματος της Ανταγωνιστικότητας.
* Για τις σημαντικές διορθωτικές αλλαγές που βελτιώνουν το επενδυτικό περιβάλλον, διευκολύνουν την επιχειρηματική δράση και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας (όπως η λειτουργία του ΓΕΜΗ, η υπηρεσία μιας στάσης για την ταχύτατη ίδρυση των νέων επιχειρήσεων, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων, των τεχνικών επαγγελμάτων, των Επιχειρηματικών Πάρκων κλπ).



Μετά την ενημέρωση του Υφυπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, ακλούθησε τρίωρη συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας υπήρξε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ασκούμενης αναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Οι σταθεροί και ξεκάθαροι κανόνες του παιχνιδιού, το ασφαλές, σύγχρονο και σταθερό φορολογικό σύστημα, ο δραστικός περιορισμός της γραφειοκρατίας, η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του κράτους, καθώς και η ενίσχυση της ρευστότητας υπήρξαν τα κύρια ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ως προϋποθέσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την επιτυχία της αναπτυξιακής πολιτικής.

«Οι αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται και εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση συγκλίνουν ακριβώς προς την κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων, που η υγιής επιχειρηματικότητα θέτει» επεσήμανε στη δευτερολογία του ο Υφυπουργός, κ. Παναγιώτης Ρήγας.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :