Του Κωνσταντινου Zουλα
«Πρέπει να κοπεί το κράτος κατά 20%. Οχι αυτά τα καραγκιοζιλίκια που κάνει η κυβέρνηση. Πρέπει και να κόψεις και να πουλήσεις (...) διότι η ανάπτυξη θριαμβεύει μόνον στα fora και στις συνεντεύξεις υπουργών που την έκαναν και “πράσινη” (...) Δεν υπάρχουν σχέδια. Ολα είναι στον αέρα. Αέρα πατέρα».
Η μηδενιστική αυτή κριτική θα περίμενε κανείς να προέρχεται από την αντιπολίτευση. Κι όμως, ο πρόλογος είναι ένα μικρό μόνον δείγμα της χθεσινής «έκρηξης» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μίμη Ανδρουλάκη και καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο το πόσο διαφορετικές απόψεις «συνυπάρχουν» πλέον στο κυβερνών κόμμα. Σημειωτέον δε ότι στη συνέντευξη που έδωσε (βήμα fm), ο κ. Ανδρουλάκης δεν....... περιορίστηκε μόνον σε διαπιστώσεις, αλλά προσωποποίησε και τις ευθύνες.
«Τα προβλήματα», είπε, «τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου. Δεν είδα εγώ να τα δημιουργούν ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Λοβέρδος. Τα δημιουργούν αυτοί που είναι γενικά του περιβάλλοντός του και μέσα σε ένα βράδυ αναδείχθηκαν από του μηδενός». Φωτογραφίζοντας δε τους εν λόγω υπουργούς, υπογράμμισε ότι είναι οι ίδιοι που του έλεγαν το 2009 πως «λεφτά υπάρχουν», διότι «δεν είχαν καταλάβει πού πάμε να κυβερνήσουμε». «Η σύνθεση της κυβέρνησης δεν της επιτρέπει να φτάσει στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο βουλευτής και κάλεσε δημοσίως τον πρωθυπουργό «να κάνει κάτι» διότι, όπως είπε, «ο ανασχηματισμός ήταν για τα πανηγύρια»!
Ο κ. Ανδρουλάκης, τέλος, έκρινε απαραίτητη τη σύσταση μιας κυβερνητικής επιτροπής, ενώ προβλέποντας την απόληξη της ακολουθούμενης πολιτικής υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές του χρόνου τέτοιες μέρες». Εθεσε δε ως επιτακτική ανάγκη τον «αναπρογραμματισμό», όπως τον χαρακτήρισε, «του χρέους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάθε αναβολή της σχετικής πρωτοβουλίας θα καταλήξει εις βάρος της χώρας.
Η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας τον εν λόγω βουλευτή τρόπον τινά σαν να έχει ένα «πολιτικό ακαταλόγιστο», απέφυγε κάθε σχόλιο ώς αργά το βράδυ. Ενδεικτικό ωστόσο της πρωτοφανούς πολυφωνίας που δοκιμάζει πλέον την κυβερνητική συνοχή ήταν ότι έμμεση αμφισβήτηση δέχεται και από τα μέλη της. Για παράδειγμα, ο κ. Ρέππας υπονόησε χθες (Νέα) ότι δεν θα συμφωνούσε με τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια και την ΕΥΔΑΠ, ο κ. Ευ. Βενιζέλος (Ράδιο 9) έθεσε ως προϋπόθεση εξόδου από την κρίση την υιοθέτηση της δικής του πρότασης προκειμένου η Ε.Ε. και η ΕΚΤ να διαβεβαιώσουν τις αγορές ότι η Ελλάδα και οι τράπεζές της θα αντεπεξέλθουν πλήρως στις υποχρεώσεις τους για το 2012, ο κ. Πάνος Μπεγλίτης (Flash) παραδέχθηκε ότι χρειάζεται επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου κάλεσε όσους συναδέλφους της «είναι κουρασμένοι να πάνε να ξεκουρασθούν», ενώ απηύθυνε έμμεσες συστάσεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Τώρα χρειάζεται περισσότερος συντονισμός, καλύτερη στρατηγική στους περισσότερους τομείς και βεβαίως πολύ μεγαλύτερη τόλμη», είπε. Κατόπιν τούτων, μάλλον δεν ξένισε η δημόσια κριτική του βουλευτή κ. Π. Οικονόμου, που είπε ότι είναι αναγκαίο η Ελλάδα να επιδιώξει να ενταχθεί στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης το 2012 και όχι το 2013, όπως και η αντίστοιχη που άσκησε εκ νέου στο οικονομικό επιτελείο ο κ. Κουρουπλής για την ανεκτικότητά του έναντι των τραπεζών.
Καθημερινή
Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
1 σχόλιο :
Αριστερός και καλά δεν είναι αυτός? Αν ήξερε και τι είναι, να μας το πει...
Δημοσίευση σχολίου