Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2011

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

Δραματικές πλέον οι εξελίξεις για το σύνολο των εργαζομένων στην χώρα μας.
600 νέα σωματεία κατέθεσαν δικαιολογητικά στα πρωτοδικεία της χώρας.
Και ενώ αυτή η είδηση φαίνεται σαν μια απάντηση των εργαζομένων στην πολιτική της Κυβέρνησης, τα πράγματα δυστυχώς είναι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Οι πληροφορίες είναι σαφείς. Και τα 600 είναι «εργοδοτικά».
Επιχειρησιακά σωματεία που στήνονται από τις διοικήσεις για να μπορέσουν να συνάψουν για λογαριασμό της εργοδοσίας τις νέες επιχειρησιακές συμβάσεις που έφερε με νόμο η «σοσιαληστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Μια πρακτική που αν και..... μέχρι τώρα δεν ήταν άγνωστη
– άλλωστε χάρις σε τέτοια εργοδοτικά σωματεία διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ και χάρις σε τέτοια σωματεία «εκλέγονται» οι διάφοροι Παναγόπουλοι –
τώρα η χρησιμοποίηση του παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.
Θέλοντας να αποφύγουν τα κλαδικά σωματεία, που από την φύση τους δεν είναι εργοδοτικά φτιάχνουν με διευθυντικά στελέχη σωματεία των 25 ατόμων -για να μπορέσουν να περάσουν τις μειώσεις μισθών και να νομιμοποιήσουν τις περικοπές –βλ. απολύσεις-.
Κατά κύριο λόγο οι αιτήσεις είναι στην Μακεδονία και Αθήνα, αλλά δεν λείπουν και από άλλες περιοχές όπως οι Κυκλάδες, ενώ οι καταγεγραμμένες ερωτήσεις προς τις κατά τόπους ΣΕΠΕ ξεπερνούν τις 1000.
Στον αντίποδα μόνο 5 αιτήσεις για νομιμοποίηση πρωτοβαθμίων σωματείων εργαζομένων. Σε δεύτερο χρόνο, αυτή η πολύ χρήσιμη για την κυβέρνηση και τους εργοδότες εξέλιξη θα αλλοιώσει ακόμα περισσότερο την σύνθεση της ΓΣΕΕ και με μαθηματική ακρίβεια στο επόμενο συνέδριο θα δώσει πρόεδρο – αν έχουν λίγο χιούμορ πρέπει να το κάνουν – ακόμα και τον Δασκαλόπουλο.
Την ίδια ώρα οι άνεργοι στην χώρα αυξάνονται με ρυθμό 2.000 άτομα κάθε μέρα.
Η πρόβλεψη για το 1 εκατομμύριο στο 2011 φαντάζει ευχή μπροστά στα νέα δεδομένα. Αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους 830.000.
Στον κατάλογο όμως των επιδοτουμένων μόλις που ξεπερνούν τους 200.000.
Η καινούργια συνταγή βέβαια του ΔΝΤ προβλέπει πλαφόν και στα επιδόματα.

Έτσι αν κάποιος έχει οικογενειακό εισόδημα πάνω από 12.500 ευρώ αυτόματα θα αποκλείεται από τις κοινωνικές παροχές.!!

Το παραπάνω το διέψευσε χλιαρά σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά αν λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες πιο κατηγορηματικές του διαψεύσεις, πρέπει να το θεωρούμε πλέον τετελεσμένο.
Όλα αυτά βέβαια θα τροφοδοτήσουν ακόμα μια φορά τον κύκλο της οικονομικής απαξίωσης, μια και με την περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης, η ύφεση θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, η μείωση του τζίρου θα φέρει νέα λουκέτα ακόμα μεγαλύτερη ανεργία κ.ο.κ.
Το έστειλε το kepparou.blogspot.com
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :