Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2011

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις πρώτες αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής!!

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για τις αποφάσεις που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και μικρών Κυκλάδων στην τελευταία του συνεδρίαση.
Τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγορούν την νέα δημοτική αρχή για την τοποθέτηση του κ. Απόστολου Ψαρρά στις Επιτροπές Παραλαβής Έργων και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Έργων και Εργασιών, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια απόφαση εγείρει ερωτηματικά και θέτει ζήτημα ηθικής τάξης καθώς ο κ. Ψαρράς είναι εργολήπτης δημοτικών έργων και δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα ελεγκτής και ελεγχόμενος για το δημοτικό έργο που υλοποιεί.
Διαβάστε το σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

«Διορισμός από την Δημοτική Αρχή Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Επιτροπών Παραλαβής και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Έργων και Εργασιών»
Στην συνεδρίαση του..... Δημοτικού Συμβουλίου της 21/1/2011 συζητήθηκαν και ορίστηκαν από την πλειοψηφία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και μέλη διάφορων επιτροπών του Δήμου, ανάμεσα στις οποίες, οι πολύ σημαντικές (από πλευράς εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος) Επιτροπές Παραλαβής Έργων και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Έργων και Εργασιών. Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησε για την συγκρότηση των παραπάνω οργάνων, απέδειξε ότι σκοπεύει να αποκλείσει την Μείζονα Μειοψηφία από τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου προκειμένου να μην έχουμε την κατάλληλη ενημέρωση ώστε να εκπληρώνουμε το αντιπολιτευτικό μας έργο. Επίσης, ερωτηματικά εγείρονται για τους λόγους που ο Αντιδήμαρχος και Εργολήπτης Δημοτικών Έργων κ. Απόστολος Ψαρράς επιλέχθηκε να συμμετέχει στις Επιτροπές Παραλαβής Έργων και Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Έργων και Εργασιών. Αναλυτικότερα:

* Η πρόταση από την πλειοψηφία προς την επικεφαλής της Εναλλακτικής Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα Νησιά μας» κ. Θέκλα Κίζη να αναλάβει, είτε ως Πρόεδρος είτε ως Μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της Μείζονος Μειοψηφίας από το επταμελές Δ.Σ. του εν λόγω Νομικού Προσώπου του Δήμου, εκτός από την έμπρακτη απόδειξη της προεκλογικής και μετεκλογικής συνεργασίας των δύο Συνδυασμών, αποτελεί αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθότι είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια απαξίωσης και φίμωσης του 43% του Ναξιώτικου λαού. Εμείς, αποδεικνύοντας την διάθεση συνεργασίας και εποικοδομητικής κριτικής προς τα πεπραγμένα της νέας δημοτικής αρχής, υπερψηφίσαμε τον προτεινόμενο από την πλειοψηφία για Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης κ. Στέλιο Μαυρογιαννόπουλο, αλλά εισπράξαμε απαξίωση και αποκλεισμό για τα στελέχη του Συνδυασμού μας. Τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και θα καταγγέλλονται οποτεδήποτε παρατηρούνται.
* Ο ορισμός του Αντιδημάρχου και Εργολήπτη Δημοτικών Έργων κ. Απόστολου Ψαρρά ως Πρόεδρου της Επιτροπής Παραλαβής Έργων και ως Μέλος της Επιτροπής Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Έργων και Εργασιών εγείρει σημαντικά ζητήματα ηθικής τάξης. Ερωτούμε την Νέα Δημοτική Αρχή με ποια διαδικασία θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου όταν το έργο «Πλακοστρώσεις-Τσιμεντοστρώσεις δρόμων Τ.Δ. Γαλανάδου-Γλινάδου-Χώρας Νάξου έτους 2010» θα συνεχίσει να εκτελείται από τον κ. Ψαρρά (ως εργολήπτη) και ταυτόχρονα θα βεβαιώνεται η Καλή Εκτέλεσή του και εν τέλει θα παραληφθεί από τον ίδιο τον κ. Ψαρρά (ως μέλος των επιτροπών Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης και Παραλαβής Έργων του Δήμου). Είναι ηθικό και σύννομο να αποφασίζεται η παράταση ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου (εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών) επειδή ο κ. Ψαρράς δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει καθότι διεξήγαγε τον προεκλογικό του αγώνα; Δεν γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι, βάσει του Καλλικράτη άρθρο 14 Παράγραφος 3, δεν δύναται να είναι δημοτικός σύμβουλος όποιος συνδέεται με τον δήμο με σύμβαση εκτέλεσης δημοτικού έργου με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ετησίως; Η Δημοτική μας Παράταξη δεν θέτει καταρχήν κώλυμα αλλά κώλυμα κατοχής του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου, μετά την 1/1/2011, από τον κ. Ψαρρά, καθότι όντας δημοτικός σύμβουλος εκτελεί δημοτικό έργο με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Επιπρόσθετα, εγείρεται και το ηθικό ζήτημα εάν ο κ. Ψαρράς μπορεί να είναι ταυτόχρονα ελεγκτής και ελεγχόμενος για το δημοτικό έργο που υλοποιεί.



Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, καθότι η Νέα Δημοτική Αρχή δεν μας έχει παραχωρήσει ακόμη (ως όφειλε βάσει του άρθρου 66 παράγραφος 7 του Καλλικράτη) κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο καθώς και γραμματειακή υποστήριξη, παρότι έχουμε καταθέσει το αίτημά μας εγγράφως από τις 5/1/2011 (με αριθμό πρωτοκόλλου 37/2011).

Εκ του Γραφείου Τύπου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.
ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ??
ΟΥΣΤ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!!!