Σάββατο, Ιανουαρίου 01, 2011

Καίνε αυτοκίνητα...για το καλό!

Στην Γαλλία έχουν ένα ιδιαίτερο...έθιμο για να υποδέχονται την Πρωτοχρονιά!
Άλλοι κόβουν βασιλόπιτα, άλλοι φιλιούνται και άλλοι παίζουν χαρτιά για να υποδεχτούν το νέο χρόνο. Στη Γαλλία όμως έχουν ένα διαφορετικό έθιμο, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να κάψουν όσα περισσότερα αυτοκίνητα μπορεί ο καθένας! Το ιδιότυπο έθιμο, στο οποίο παίρνουν μέρος κυρίως νεαροί από τα πιο φτωχά προάστια των γαλλικών πόλεων, ξεκίνησε στις αρχές του 1990.
Η γαλλική αστυνομία φέτος δηλώνει προετοιμασμένη για να αποτρέψει την πυρπόληση αυτοκινήτων νεαρούς την παραμονή της.... Πρωτοχρονιάς, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, με τους νεαρούς να συναγωνίζονται ποιος θα πυρπολήσει τα περισσότερα.

Η αστυνομία όμως δηλώνει ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των νεαρών, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να ακούσουν την επόμενη ημέρα στις ειδήσεις σε ποια γειτονιά έγιναν οι περισσότερες καταστροφές.

«Αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στο διαγωνισμό κι έτσι δεν θα δημοσιοποιείται πλέον ο αριθμός των καμένων αυτοκινήτων», δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ, προσθέτοντας ότι οι στατιστικές αυτές ενθάρρυναν τους βανδαλισμούς.

Στους δρόμους θα βγουν περί τους 54.000 αστυνομικούς, 6.000 περισσότεροι από πέρυσι.

Πάντως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν αυτή την κίνηση ως προσπάθεια της συντηρητικής κυβέρνησης του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να συγκαλύψει τη βία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το 2009 πυρπολήθηκαν 1.137 αυτοκίνητα, δηλαδή κατά 30% περισσότερα σε σχέση με το 2008.
Β.Κ. από aek365.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :