Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2011

«Μνημειώδης η κυβερνητική κοροϊδία έναντι των πολιτών : 14.400 Ευρώ ενοίκιο για το νέο μέγαρο του ΕΤΕΑΝ-ΤΕΜΠΜΕ!»

Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος για τη συνεχιζόμενη κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος από τη Κυβέρνηση του Μνημονίου. Ο Ν. Νικολόπουλος υπογραμμίζει στην ερώτηση του ότι η κυβέρνηση από τη μια διακηρύττει το “νοικοκύρεμα” στους δημόσιους φορείς, ενώ από την άλλη σκορπίζει το δημόσιο χρήμα για την ενοικίαση κτηρίων τα οποία στεγάζουν φορείς και.... οργανισμούς, που ανήκουν και εποπτεύονται από υπουργεία.
Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Παρ’ όλες τις απανωτές αποτυχίες της διοίκησης ΤΕΜΠΜΕ που φέρει αμιγώς την ευθύνη των τελευταίων προγραμμάτων ΤΕΜΠΜΕ, αλλά και την απαξίωση του φορέα, με αποτέλεσμα την απόφαση για αλλαγή ονόματος από την ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του φορέα συνεχίζουν να προκαλούν την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και την κοινωνία ολόκληρη με τις αποφάσεις τους. Τελευταίο επεισόδιο είναι η προκήρυξη ξανά μέσα σε τρεις μήνες ανοιχτού διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών του νεοσύστατου Ε.Τ.Ε.ΑΝ. (πρώην ΤΕΜΠΜΕ) με προϋποθέσεις μεγάρου και με μηνιαίο μίσθωμα 14.400 ευρώ!»

Και συνεχίζει λέγοντας: ότι : «και πριν από τρεις μήνες η Διοίκηση του ΤΕΜΠΜΕ είχε ξαναπροσπαθήσει να μισθώσει μέγαρο, ωστόσο τότε τον κήρυξαν άκυρο έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα που ξεσκέπαζαν όλη την υπόθεση και μιλούσαν για «σκοτεινό και φωτογραφικό διαγωνισμό. Τώρα φαίνεται ότι αναθάρρησαν πάλι και θέλουν να ολοκληρώσουν τη δουλειά!»

Κατόπιν ο Αχαιός Βουλευτής απευθύνεται στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδη και του υπενθυμίζει πως ένας ολόκληρος λαός ταλαιπωρείται από το μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία ευαγγελίζεται το νοικοκύρεμα και το συμμάζεμα των δημοσιονομικών και τη περικοπή της σπατάλης στο Κράτος, ενώ ταυτοχρόνως εξακολουθούν να υπάρχουν «αυτοκρατορικές» συμπεριφορές από τους κυβερνητικούς «μανταρίνους».

Και ερωτά ευθέως τον Υπουργό: «Δεν υπάρχει άραγε, ένα ακίνητο περιουσίας του Δημοσίου στο Κέντρο της Αθήνας, να στεγάσει τον Πρόεδρο της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, κ. Αλέξανδρο Παπαρσένο και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, που βάσει αποτελέσματος τίποτα δεν έχουν προσφέρει στις μικρές επιχειρήσεις της χώρας κατά το τελευταίο ένα έτος; Πρέπει, κ. Χρυσοχοϊδη, να συνεχιστεί αυτό το τρισάθλιο φαινόμενο δημοσίας σπατάλης για ενοικιάσεις κτηρίων για να στεγάζονται δημόσιοι φορείς και οι διοικήσεις τους με χρήματα των βαριά φορολογούμενων πολιτών; Είναι αναγκαίο να δαπανούνται 14.400 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 172.800 ευρώ το χρόνο μόνο για ενοίκια, ενώ τα δημόσια κτήρια κάθονται και σκουριάζουν;»

Τα ερωτήματα του Βουλευτής της ΝΔ ζητούν άμεσα απαντήσεις, όχι μόνο με λόγια, αλλά με έργα. Σαφέστατη και άμεση οφείλει να είναι η αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την ακύρωση της προκλητικής αυτής προκήρυξης.

To έστειλε το http://nikosnikolopoulos.gr/

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :