Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, σχετικά με τις εκρηκτικές διαστάσεις της Ανεργίας, καθώς και τα συνεχή δημοσιεύματα για το κύμα φυγής των Νέων Ανέργων από τη χώρα μας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η καινούργια χρονιά βρήκε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ν’ αντιμετωπίζουν το φάσμα της Ανεργίας και να ωθούνται στο.... περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Ιδιαίτερα οι νέοι μας πληρώνουν βαρύ το τίμημα της πολιτικής του Μνημονίου, της πολιτικής της Ύφεσης, της Ανεργίας και των “Λουκέτων”.
627.301 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ το μήνα Νοέμβριο!
12,4% η Ανεργία της Χώρας το Σεπτέμβριο του 2010!
33,6% η Ανεργία των Νέων!
1 στους 3 νέους μας είναι Άνεργος
Ο πολυτιμότερος και σπανιότερος πόρος της κοινωνίας μας μένει αναξιοποίητος και, τώρα πια, αναγκάζεται να μεταναστεύσει, να ξενιτευτεί.
Τους διώχνει η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου, που εγκλωβίζει την Ελληνική Οικονομία σε μια εφιαλτική παγίδα χαμηλών εισοδημάτων, ελάχιστων ευκαιριών και μηδενικών προσδοκιών.
Μια πολιτική, που δημιουργεί ανοιχτές πληγές στην Ελληνική Κοινωνία.
Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακριβή στοιχεία για το πόσοι άνεργοι και ιδίως νέοι αναγκάζονται να καταφύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.
Η κυβέρνηση, μετά από σχετική ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, καλείται να δώσει απαντήσεις και ακριβή στοιχεία για τον αριθμό αυτών που φεύγουν, αλλά και για τα χαρακτηριστικά τους (ηλικία, εκπαίδευση, ειδικότητα).
Ένα μείζον κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα, που αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις με τη μορφή χιονοστιβάδας, όπως η μετανάστευση – φυγή νέων ανθρώπων από τη χώρα, απαιτεί επείγουσα αντιμετώπιση.
Επιβάλλεται μια ολοκληρωμένη πολιτική συγκράτησης του κύματος φυγής, μέσα από τη δημιουργία, στη χώρα μας, προϋποθέσεων για δουλειά, καριέρα, προοπτική.
Αυτό, μπορεί να το πετύχουμε μόνο μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο Στήριξης της Νέας Γενιάς, που θα βασίζεται στην :
* Στροφή στην Ανάπτυξη
* Προώθηση της Καινοτομίας
* Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας
* Επένδυση στην Έρευνα και τις Νέες Τεχνολογίες
* Ανάπτυξη εκπαιδευτικών δομών της χώρας μας
Όλα αυτά, όμως, δεν αποτελούν προτεραιότητα του Μνημονίου και η κυβέρνηση αδυνατεί να τα υλοποιήσει.
Μόνο μια άλλη πολιτική μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα.
Μια πολιτική που θα εγγυάται την Ανάπτυξη, την Απασχόληση και θα διασφαλίζει την Κοινωνική Συνοχή.
Μια πολιτική Αλληλεγγύης, Προοπτικής και Ευκαιριών για τους νέους της πατρίδας μας».
Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου