Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2012

«Δεμένα» τα πλοία από Δευτέρα λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 6 το πρωί της Δευτέρας προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), όπως αποφάσισε την Παρασκευή, σε συνεδρίαση της.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ναυτεργατών με τη διοίκηση της ΠΝΟ επικοινώνησε το γραφείο του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, ζητώντας τους συνάντηση για αύριο Σάββατο στο υπουργείο Εργασίας παρουσία επίσης της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.
Η απάντηση της Ομοσπονδίας, ωστόσο, ήταν ότι εάν θέλουν πραγματικά να...... συζητήσουν με τους ναυτεργάτες οι τρεις υπουργοί να κατεβούν στο κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, στη δική τους «έδρα», δηλαδή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν έχει υπάρξει απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η ΠΝΟ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις αναφέρει: «Κατά την σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε παμψηφεί την κήρυξη 48ωρης επαναλαμβανόμενης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 και από ώρα 06.01 και λήξη την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 06.00».

Ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι:

- Άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

- Διατήρηση του καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία

- Διατήρηση του ΝΑΤ και απρόσκοπτη συνέχιση χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό

- Διατήρηση των εφάπαξ παροχών, διατήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τον Οίκο Ναύτη και κατάργηση του Ν. 4052 (άρθρο 13 παρ. 7) (αφορά ένταξη Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ)

- Άμεση επαναλειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (Ν.Ι.Ε.Ν.)

- Διατήρηση του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών )Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.) ως αυτοτελούς λογαριασμού και φορέα ιδιωτικού δικαίου.

- Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, στο προ του Ν. 3845/2010 καθεστώς (αφορά το πρώτο Μνημόνιο)

- Ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών

- Μη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ.

-Μη περικοπή συντάξεων, κυρίων και επικουρικών

- Προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα

-Διασφάλιση θέσεων εργασίας Ελλήνων ναυτεργατών

-Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης, με την κάλυψη των ελλείψεων του ΚΕΣΕΝ και βελτίωση λειτουργίας των ΑΕΝ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι «οι ναυτεργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά είναι αποφασισμένοι να υπερασπισθούν δυναμικά τις εργασιακές και κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις τους από την ανελέητη και άγρια επίθεση της συγκυβέρνησης και να μην επιτρέψουν την εξαφάνιση ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου με ιστορία χιλιάδων ετών και προσφορά στο έθνος με το πολύτιμο συνάλλαγμά τους αλλά και το ίδιο τους το αίμα για την πατρίδα».

Υπενθυμίζεται ότι φορείς και αγρότες από την Κρήτη αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολές τους προς την ΠΝΟ αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, έχουν ζητήσει να βρεθεί λύση ώστε να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναπόφευκτα τεράστια οικονομική ζημιά.
πηγη
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΑΣ .ΕΔΩ ΠΕΙΝΑΜΕ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΦΑΣΙΣΤΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

βρε εσύ από πάνω γιατι δεν το λες με λιγο τακτ σαν την ρουλα μπραουν?
((παλη προβληματα μας δημιουργουν αυτοι οι ναυτικοι με τις απεργιες τους,,,τ΄αχαμε ολα κανουν και αυτοι απεργεια για να μας φερουν ποιο πολλα προβληματα))

Ακουστε να δειτε εκει στη Ναξο εχετε γραψει τον υπολιπο Ελληνικο λαο στα @ρχιδι@ σας που υποφερει απο την χουντα που μας καταδιναστευει και τα βαζεται με αυτους πoυ αγωνιζονται με τον οποιοδηποτε τροπο.

Ακου λοιπον τι θα κανω εγω και οι υπολοιποι Ελληνες φετος.


Δεν θα παρω ξανα πατατες Ναξου γιατι τις βρηκα φτηνωτερες απο το Νευροκοπι.

Δεν θα παρω αμνοεριφιο γιατι το βρηκα φτηνοτερο απο την Κρητη

Δεν θα ερθω διακοπες στο ομορφο νησι σας γιατι δεν εχω μια.

Με την δικια σου λογικι λοιπων να πατε να Γ@ΜΗΘΗΤΕ εσεις εκει κατο
βολεμενοι παταταδες σκατο πασοκια νεοδημοκρατες χουντικοι

Θα κατσω στην αθηνα να φαω χημικα να ριξω την γαμημενη χουντα και μετα θα ερω κατο να δω ποσοι αγωνιστηκαν τον καιρο της χουντας και ποσοι απο εσας εγλυφαν κατουριμενες ποδιες μεχρι το τελος.

Γιδια εεε γιδια
Ακου λοιπον τι θα κανω εγω και οι υπολοιποι Ελληνες φετος

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΚΟΥΜΟΥΝΙ 11:16
ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΒΛΗΜΑ ,ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΤΟΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΒΙΑ ΣΟΥ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΡΩΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΛΙΓΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ...ΝΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΩ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΤΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ''ΜΠΟΣ'' ΒΡΩΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΞΥΠΝΑ ΒΛΑΚΑ ΤΟΠΙΚΙΣΤΗ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ. ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τις μαλακίες και πηγαίνετε να ψηφίσετε σήμερα 18-3-2012 για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας. Στην Ελλάδα χωράνε όλοι πρέπει να τους δεχόμαστε όποια γλώσσα και αν μιλάνε ότι θεό κι αν προσκυνάνε. Ζήτω ο Βενζέλος !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ... Η ΠΝΟ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ.